De exploitanten van camping DeRecreatie Maartje van der Weide en Jan Hoogstraten op het bordes van het kantinegebouw van de camping.
De exploitanten van camping DeRecreatie Maartje van der Weide en Jan Hoogstraten op het bordes van het kantinegebouw van de camping. Daan Bleuel

Wethouder Kiel: ,,Omwonenden camping Doornseweg willen nu niet in gesprek’’

20 mei 2021 om 22:26 Recreatie

LEUSDEN ,,We hebben als gemeente onze hand uitgestoken en wat mij betreft blijft dat zo.’’ Dat antwoordde wethouder Kiel (VVD) donderdagavond op vragen van D66-fractievoorzitter Albert Dragt, naar aanleiding van de situatie rond camping DeRecreatie aan de Doornseweg. 

door Daan Bleuel

Dragt constateerde, naar aanleiding van berichten in de regionale pers, dat betrokkenen ‘rollend met elkaar over straat’ zouden gaan. Hij vroeg zich af wat de gemeente zou kunnen betekenen om de relatie tussen omwonenden en de exploitanten van de camping, die onlangs daadwerkelijk in gebruik genomen werd, in goede banen te leiden. 

‘ONRUSTIG’ Wethouder Kiel beaamde dat de verhoudingen tussen buurt en de exploitanten van de camping -zacht gezegd- niet optimaal zijn. ,,Het is onrustig. Dat is een feit’’, antwoordde Kiel de vragensteller van D66. 

Volgens de wethouder nam de gemeente al eerder het initiatief om het gesprek tussen de partijen op gang te brengen. ,,Direct na de raadsvergadering eind vorig jaar (waarin het besluit om de campingplannen groen licht te geven werd genomen, red.) hebben wij de omwonenden een persoonlijke brief gestuurd, met een uitnodiging om over de situatie in gesprek te gaan.’’

PROCESBEGELEIDER Kiel legde uit dat vrijwel alle omwonenden daarop hebben laten weten daar vooralsnog geen gebruik van te maken en eerst het juridische traject te willen afwachten. ,,Maar we hebben onze hand uitgestoken en dat blijft zo’’, aldus Kiel, die daaraan toevoegde zelfs bereid te zijn ‘zonodig een onafhankelijk procesbegeleider in te schakelen’. ,,Maar het begint met goede wil van beide kanten’’, aldus Kiel. 

Wim van Hell (ChristenUnie/SGP) relativeerde de situatie enigszins door te melden dat hij recent één van de exploitanten van de camping persoonlijk sprak. ,,De eigenaresse gaf aan dat de spanning er volgens haar af ging.’’

ONGELIJK Tijdens de vergadering -volgende week donderdag- zal de gemeenteraad het besluit dat ze eind vorig jaar nam nog eens bevestigen. Dat is nodig omdat de Adviescommissie Bezwaarschriften naar aanleiding van bezwaren van omwonenden uitspraak deed. In die uitspraak werden de bezwaarmakers op alle punten in het ongelijk gesteld. 

Ook het D66 van Albert Dragt zal het college dan steunen. ,,We hebben in december een slecht besluit genomen, maar het ís genomen. Daarom zullen we dat spoor nu blijven volgen.’’ SP-raadslid Annet Belt gaf aan bij de raadsvergadering nog wel met een stemverklaring te zullen komen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie