De vlindertjes in actie.
De vlindertjes in actie. Christien van den Hengel

Kinderkoor De Vlindertjes houdt open repetities

23 oktober 2020 om 07:30 Verenigingen

ACHTERVELD Sinds jaar en dag bestaat er een kinderkoor in Achterveld. Mevrouw Snel richtte 50 jaar geleden het kinderkoor op en sindsdien zijn er vele dirigenten, pianisten en kinderen de revue gepasseerd. Later werd de naam De Vlindertjes aan het koor gegeven.

Inmiddels is De Vlindertjes een multi-inzetbaar kinderkoor dat diverse gelegenheden met muzikale vrolijkheid omlijst. Ze zingen niet alleen tijdens gezinsvieringen binnen de Lucasparochie, maar ook bij jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Fakkeloptocht en Kerstmarkt. Rond Sinterklaas treedt het kinderkoor altijd verkleed als pietjes op bij de diverse winkels in het dorp. Soms wordt er ook een optreden in het woonzorgcentrum Sint Joseph verzorgd. Het kinderkoor zoekt nog wel versterking en roept alle jonge zangers en zangeressen op om eens te komen meezingen.

NIEUWE DIRIGENT Het koor wordt met enthousiasme geleid door Pieter Struyk (29): ,,Ik heb zelf altijd al van zingen gehouden. Ik ben opgegroeid in Amersfoort waar ik in het kinderkoor van de Heilige Kruiskerk zong. Toen ik daar als achtjarig jongetje ging zingen waren we met wel 30 kinderen. We beleefden echt een hoop plezier samen.” Pieter vervolgde zijn muzikale carrière bij meerdere koren, waaronder kerkkoor Vivente in Achterveld, het Amersfoortse popkoor Basic and Full Color en het Nederlands Taizékoor. Pieter: ,,Het gebeurde natuurlijk wel eens dat de dirigent van een koor afwezig was. Op de een of andere manier ben ik toen voor het koor beland en ben ik geregeld invaldirigent geweest. Doordat ik lange tijd pianoles heb gevolgd kon ik de partituren aardig volgen en interpreteren. Het is echt leuk om een koor te leiden en inspireren met de bewegingen die je maakt.”

Afgelopen januari heeft Pieter het dirigentenstokje overgenomen van Gea Elferink, die na ruim 20 jaar tijdens de kerstviering van 2019 afscheid nam van De Vlindertjes.

DANSJE Het repertoire van het kinderkoor is zeer divers. Zusjes Isis (9) en Kyra (7) vertellen er graag over: ,,De liedjes die we zingen zijn echt leuk, vooral ‘Jij bent goed zoals je bent’ van Kinderen voor Kinderen. Daar mogen we altijd een dansje bij doen!” Pieter beaamt dat lachend: ,,Ze weten er altijd wel spontane bewegingen bij te verzinnen. Dat mag pas als ze het liedje goed hebben ingestudeerd. We proberen er elke repetitie een feestje van te maken en er is altijd ruimte voor een grapje of spelletje.”

De kinderen zijn het erover eens dat Pieter een leuke dirigent is, maar ook de pianist wordt niet vergeten en genoemd als groot pluspunt van het koor. Annelieke Overgoor is niet alleen moeder van twee koorleden, maar begeleidt alle liederen met vrolijk pianospel. Haar zoon Gerjan (7) heeft ook zo zijn favoriete liedjes: ,,Ik vind ‘Een mens als jij’ heel mooi. Dat gaat over dat we niet alleen maar naar de verschillen moeten kijken tussen mensen, maar ook naar wat ons verbindt.”

ZING MEE! Er zingen nu acht kinderen bij kinderkoor De Vlindertjes. Dat mogen er nog veel meer worden! Vanaf groep 3 mag iedereen mee komen zingen.

Binnenkort zijn er open repetities, waar iedereen kan komen kijken en meezingen. Deze zijn op donderdag 29 oktober en donderdag 5 november van 18.00 tot 18.45 uur in het parochiecentrum van de Sint Jozefkerk in Achterveld. Geïnteresseerden hoeven niet kerkelijk te zijn, maar moeten het wel leuk vinden om tijdens een gezinsviering te zingen.

Aanmelden voor de open repetitie kan bij Annelieke Overgoor via annelieke.overgoor@hotmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie