Afbeelding
Hetty Heijne

Leden van Breiclub Steek voor Steek breien 2550 mutsjes voor het goede doel

27 september 2022 om 07:48 Verenigingen

LEUSDEN Tien leden van Breiclub Steek voor Steek zijn de afgelopen tijd fanatiek in de weer geweest met brei- en haaknaalden en mutsjes gaan maken voor de ‘Goed Gemutste Breicampagne’. Deze campagne is een initiatief van Innocent om zich in te zetten voor het Nationaal Ouderenfonds. Per verkochte gemutste smoothie met muts doneert Innocent 0,20 euro aan het Nationaal Ouderenfonds. 

,,Omdat Innocent deze actie voor de laatste keer sponsort, hebben we geprobeerd een - voor ons - recordaantal mutsjes te maken”, vertelt City van Steek voor Steek. ,,Het aantal is uiteindelijk uitgekomen op 2550. Deze bestaande uit onder meer engeltjes, hoedjes, kuikentjes, zeerovers, Oekraïense mutsjes en nog veel meer leuke figuurtjes.”

Na alle mutsjes hebben de dames van de breiclub de brei- en haaknaalden zeker niet neergelegd. Integendeel, ze zijn alweer druk bezig om kerstspullen, sokken en andere kleding te maken, want handwerken blijven ze voorlopig doen. ,,En het is hier altijd ook zo gezellig”, aldus de dames die eigenlijk naar huis moeten, maar nog even die ene naald afbreien voordat ze gaan. 

Ook breien of haken in een leuke, gezellig groep? De breiclub komt iedere maandagmiddag tussen 13.30 en 16.30 bij elkaar in ‘De Kit’ aan de Geertrudishof 29 in Leusden.

Door Hetty Heijne

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie