Afbeelding
Syntus Utrecht

Minder ritten in Utrechts openbaar vervoer in 2021 vanwege coronacrisis

13 november 2020 om 16:03 Verkeer en vervoer

LEUSDEN Sinds de coronacrisis maken veel minder mensen gebruik van het openbaar vervoer. Daarom wijzigen U-OV en Syntus Utrecht per 3 januari 2021 de dienstregeling voor het openbaar vervoer in en rondom Leusden om de kosten te drukken. Die zijn ontstaan doordat er veel bussen leeg rond rijden. Dat maakt de vervoerder vrijdag bekend. Er gaan flink wat minder bussen rijden: zo’n 8 procent van het aanbod wordt tijdelijk geschrapt. 

Daarmee voldoet de vervoerder aan de vraag van het Rijk om het openbaar vervoer met 8 procent terug te brengen. Daarbij heeft Syntus er rekening mee gehouden dat er zo min mogelijk lijnen en ritten verdwijnen en het openbaar vervoer in en rondom Utrecht ,,betaalbaar en bereikbaar blijft.”

Volgens de woordvoerder Openbaar Vervoer Ron van Dopperen van Provincie Utrecht ontwikkelt de reizigersvraag zich tot nu toe grillig. ,,De verwachting is dat de inkomsten de komende jaren lager zullen blijven dan voor de coronacrisis. Dit heeft grote financiële gevolgen voor de provincie Utrecht als opdrachtgever van het regionaal OV en de positie van de vervoerders. Zonder bezuinigingen kan de continuïteit van het openbaar vervoer in de provincie Utrecht niet worden gegarandeerd.’’

WIJZIGINGEN Voor Leusden houdt de gewijzigde dienstregeling in dat de buslijnen 17 en 217 tussen Amersfoort en Leusden minder vaak rijden in de spits.

De nieuwe dienstregeling wordt in de loop van december beschikbaar voor reizigers en zal per 3 januari 2021 ingaan. De komende maanden monitoren Syntus en de provincie Utrecht de reizigersaantallen om de dienstregeling te kunnen aanpassen als de reizigersaantallen weer toenemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie