Afbeelding
Appel&Eelman

Hamid maakt coronaswitch: van taxichauffeur bij Schiphol naar eigen fietsenwinkel in Leusden

3 november 2020 om 11:00 Winkels

LEUSDEN Winkelcentrum De Hamershof is een winkel rijker. Burgemeester Gerolf Bouwmeester opende afgelopen week de winkel van Hamid Tarafdaar. In het bijzijn van een paar mensen kreeg de fiets van de burgemeester een nieuwe bel, waarmee de winkel officieel werd geopend. 

Hamid was tot begin van dit jaar taxichauffeur, zijn werkgebied was rondom Schiphol. In verband met de coronacrisis moest hij noodgedwongen stoppen met dit werk. Een flinke tegenslag, maar ook een kans om te starten met iets waar zijn hart nog meer ligt: een eigen tweedehands fietsenwinkel. 

Hamid: ,,Zonder fiets ben je niets. Dat is één van de dingen die ik heb geleerd toen ik jaren geleden in Nederland kwam wonen. Iedereen in Nederland heeft een fiets nodig, jong en oud. Ik vind het heel fijn om voor iedereen een betaalbare fiets te kunnen leveren. Zeker in deze tijd, dat niet iedereen een groot budget heeft.”

Begonnen vanuit huis en nu de start van de winkel Koopjesfietsen, een leegstaand winkelpand is weer gevuld in Leusden. Burgemeester Bouwmeester is blij met zijn nieuwe bel. Zijn zoon kan nu voor op de fiets weer veel belplezier hebben door heel Leusden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie