Bijna 5 miljoen euro: een villa aan de Hamersveldseweg.
Bijna 5 miljoen euro: een villa aan de Hamersveldseweg. Jaap.nl

Duurste huis van Leusden staat aan de Hamersveldseweg

8 april 2021 om 11:56 Wonen

LEUSDEN Het aantal woningen met een waarde van een miljoen of meer steeg in 2020 met zo'n veertig procent, zo blijkt uit cijfers gepubliceerd door vastgoeddatabedrijf Calcasa. Ook in Leusden staan enkele dure stulpjes waar je flink voor in de buidel moet tasten. Het duurste huis in Leusden (volgens de huizensites Funda, Jaap en Pararius) is een villa aan de Hamersveldseweg van 4.950.000 euro. Daarvoor valt een potentiële koper wel 'van de ene verbazing in de andere' volgens de omschrijving.

Momenteel toont Funda drie koopwoningen van een miljoen euro of meer in onze gemeente. De duurste woning die bij Funda te koop staat, ligt aan het Middelbroek voor 1.250.000 euro. Voor dat bedrag krijg je 227 vierkante meter woonoppervlak met vijf kamers en 494 vierkante meter perceelruimte. En voor dat bedrag ben dan ook klaar, want alles ziet er pico bello uit, indien het je smaak is uiteraard. Denk aan een open badkamer naast de slaapkamer, afgescheiden door een open haard.

De woning aan het Middelbroek is zeer modern ingericht en ligt aan het water. Voor wie van een meer traditionele woning houdt (en uiteraard genoeg 'doekoe' heeft), is het tweede pand wellicht een optie. Aan de Moorsterweg ligt een grote, prachtig gemoderniseerde boerderij van 420 meter woonoppervlak en een perceel van maar liefst 10.665 vierkante meter voor 1.100.000 euro. Opvallend is de ruime schuur die is omgebouwd tot atelier.
Tot slot ligt aan de Karel van Ginkelstraat het derde en momenteel laatste 'miljoenenpand' voor 1.039.000 euro. Als die ook niet bevalt, moet je wellicht een deurtje verder kijken...

(Tekst gaat verder onder de foto)


Een volledig gemoderniseerde woonboerderij aan de Moorsterweg. - Foto: Funda.nl

De hele provincie Utrecht telde 12.740 miljoenenwoningen eind vorig jaar, ten opzichte van 8.590 miljoenenwoningen eind 2019. Dat is een stijging van maar liefst 48,3 procent.
Per duizend koopwoningen waren eind vorig jaar 37,2 panden een miljoen euro of meer waard, landelijk waren dat slechts zo'n 18,7 woningen per duizend koopwoningen.

Nederland telde eind 2020 meer dan 84 duizend van deze 'miljoenenwoningen'. In alle regio's steeg het aantal miljoenenwoningen. In Midden-Limburg en Noord-Friesland is zelfs sprake van een verdubbeling. Ook in de regio's Noord-Overijssel, Zuidwest-Gelderland en Noord-Drenthe verdubbelde het aantal woningen met een waarde van een miljoen euro of meer bijna. Alleen in Oost-Groningen en in de omgeving van Delfzijl bleef het aantal gelijk, hoewel dat voor Delfzijl betekent dat het aantal ook dit jaar op 0 staat. De Calcasa-cijfers zijn afgerond op tientallen, dus het kan zijn dat er in de regio wel degelijk een enkele miljoenenwoning staat.

De dure-woningen-dichtheid is in de Gooi en Vechtstreek het hoogst: per duizend koopwoningen in deze regio zijn er meer dan 115 een miljoen euro of meer waard. Ook in de regio Haarlem is dat aantal relatief hoog.


Een ruim atelier aan de Moorsterweg. - Foto: Funda.nl

De duurste woning die momenteel op Funda te koop staat in onze gemeente.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie