Afbeelding
pixabay

Woningstichting Leusden verbetert maatschappelijke prestaties

Wonen

LEUSDEN Volgens een onafhankelijke commissie heeft Woningstichting Leusden (WSL) in de periode tussen 2017 en 2020 haar prestaties aanzienlijk verbeterd. De commissie kwam tot deze conclusie na flink wat interviews en beoordelingen. Dat meldt de stichting in een persbericht.

Elke vier jaar oordeelt een onafhankelijke visitatiecommissie over de prestaties van Woningstichting Leusden (WSL). De visitatiecommissie van organisatie Raeflex sprak met medewerkers, de Raad van Commissarissen, de huurdersorganisatie, gemeente, zorg- en welzijnsinstellingen en collega-corporaties waar WSL mee samenwerkt. Ook werden allerlei documenten beoordeeld. Johan Westra, interim directeur-bestuurder van WSL, vond het een prettig visitatiebezoek. ,,We hebben goede vooruitgang geboekt op alle vier de resultaatgebieden, ten opzichte van vier jaar geleden. Dit is een groot compliment voor de hele organisatie.”

VOORUITGANG Op het onderdeel ‘presteren naar vermogen’ scoorde WSL in 2017 nog een 6,7. In 2021 is dit gestegen naar een 8. ‘Presteren naar opgaven en ambities’ ging van een 7,3 naar een 7,5. ‘Presteren volgens belanghebbenden’ steeg van een 7,2 naar een 7,5 en ‘Governance’ is van een 7,3 naar een 7,5 gegaan. Gert-Jan Waterink, voorzitter van de Raad van Commissarissen van WSL licht toe: ,,Het doet ons goed dat onze belanghouders de wijze van samenwerken een goede waardering geven. We zijn blij dat zij de meerwaarde zien van de korte lijnen en goede relaties met WSL. 

VERBETERPUNTEN De visitatiecommissie gaf ook verbeterpunten mee. De komende tijd werkt WSL aan de kwetsbaarheden en wendbaarheid van de organisatie op weg naar de toekomst. Daarnaast staat er een flinke bouw- en onderhoudsopgave op de planning. Ook het onderdeel ‘langer zelfstandig thuis wonen’ staat op de agenda. Als laatste geeft WSL extra aandacht aan de communicatie met huurders over gemaakte afspraken.

advertentie