LMariska Hoecks (Lavier) en Joyce Coffa (Amicani).
LMariska Hoecks (Lavier) en Joyce Coffa (Amicani). Marco Jansen
De Etalage

Amicani en Lavier zijn experts in gedrag en voeding van de hond

23 maart 2024 om 17:28 Zakelijk

AMERSFOORT Hondenliefhebbers Joyce Coffa uit Amersfoort Vathorst en Mariska Hoecks uit Amersfoort-zuid zijn al 16 jaar vriendinnen en hebben van hun passie hun werk gemaakt. Met hun bedrijven Amicani en Lavier versterken zij elkaar op gebied van voeding en gedrag van de hond.

door Marco Jansen

Joyce (52) is in 2010 gestart met Allerlei, een (web)winkel gespecialiseerd in natuurlijke voeding – aanvankelijk hoofdzakelijk rauw vlees - voor honden en katten. Zij heeft zich hierin verder verdiept en is sinds 2018 gediplomeerd voedingsdeskundige.
,,Mijn praktijk is nu breder georiënteerd. Ik kijk wat het beste bij het dier past. Vers vlees of brokken; dit kan naast en met elkaar bestaan.” Voor een voedingsconsult gaat zij naar mensen thuis om de hond in eigen omgeving te zien. ,,Door te vragen breng ik de problemen in kaart, schrijf een voedingsadvies en begeleid bij de uitvoering daarvan.”

Als de voeding niet bij de hond past kan dit klachten geven die gedragsproblemen veroorzaken

UITLAATSERVICE

Mariska (47) is in 2017 een individuele hondenuitlaatservice gestart in Amersfoort en Soest. Zij komt bij mensen thuis en gaat van adres naar adres om de hond van het gezin uit te laten. Inmiddels heeft ze vier medewerkers in dienst en houdt zich nog twee dagen per week bezig met de uitlaatservice. Mariska is sinds 1,5 jaar gediplomeerd hondengedragstherapeute. ,,Ik ga met mensen in gesprek over de problemen waar ze tegenaan lopen met hun hond. Dat kan bijvoorbeeld zijn trekken aan de lijn, agressie naar andere honden of angst voor geluiden. Als mensen bellen met een probleem, ga ik naar ze toe om de hond in zijn eigen omgeving te observeren. Ik kijk naar de oorzaak en wat verbeterd kan worden, voor zowel de hond als de eigenaar. Ik maak een plan op maat en geef daarbij een aantal begeleidingssessies om de eigenaar te helpen dit gedrag te verbeteren.”

OP MAAT VOOR DIER ÉN EIGENAAR

Joyce heeft dezelfde visie en werkwijze. ,,Geen plan is hetzelfde; het is op maat gemaakt voor het dier en de eigenaar. Als de voeding niet bij de hond past kan dit klachten geven die gedragsproblemen veroorzaken en andersom kan dat ook het geval zijn.”
Mariska zag een bang en onzeker hondje dat een instabiele spijsvertering bleek te hebben. ,,Dit viel uit naar andere honden, Joyce heeft het voedingspatroon veranderd en nu maakt het grote stappen in gedrag. Het hondje heeft meer zelfvertrouwen en valt minder snel uit.”

Mariska biedt verschillende pakketten aan waarin een voedingsconsult geïntegreerd kan worden. Ze verwijzen indien nodig naar elkaar door. ,,We overleggen dan samen en kijken hierbij wat passend is voor de hond, maar ook voor de eigenaar, zodat het plan behapbaar is en blijft.”

Amicani, tel. 06-42474476, joyce@amicani.nl, www.amicani.nl.
Lavier, tel. 06-55305752, info@lavier.nl, www.lavier.nl.

In De Etalage
Wilt u ook uw product, dienst of onderneming voor een breed publiek in het spotlicht zetten door middel van bijlage De Etalage? Neem contact op met Arnout Wagemans (06-55780473, a.wagemans@bdu.nl) of onze verkoopafdeling (tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl) voor al onze mogelijkheden in de nieuwsbladen de Leusder Krant, Stad Nijkerk, De Stad Amersfoort én al onze online kanalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie