Tae Jung en Lizzy werkten de laatste maanden al samen in de praktijk.
Tae Jung en Lizzy werkten de laatste maanden al samen in de praktijk. Arnoud J Spaaij

Medisch pedicure in De Tolgaarde blijft toch

8 april 2020 om 18:06 Zakelijk

LEUSDEN Al in oktober kondigde Lizzy Valkengoed aan dat ze zou gaan stoppen met haar pedicurepraktijk, maar onverwacht maakte ze contact met Tae Jung Kang. In januari werden de twee het eens en zo blijft er tot ieders tevredenheid toch een medisch pedicure in het zorgcentrum aan de Tolgaarde.

Arnoud J Spaaij

,,Eigenlijk begon het bij een paar nageltangen die ik overnam van Lizzy", begint Tea Jung Kang, terwijl ze samen met Lizzy Valkengoed in de centrale ruimte van aan De Tolplaats uitlegt dat Kang de hele praktijk per 1 mei doorzet. ,,Ik wilde wat anders", verklaart Valkengoed, ,,en wil met een eigen reisbureau beginnen. Dus bij alle klanten had ik al aangegeven dat ze naar iets anders moesten gaan uitkijken. Want de praktijk overdoen naar iemand anders lukte niet. Totdat ik Tae ontmoette. Inmiddels werken we al intensief samen en draag ik steeds meer over aan Tae." Dat was nog even passen en meten, want Tae heeft al een praktijk in Amsterdam. ,,Daar stop ik. Sommige klanten komen mee, die reizen dus straks naar Leusden. Ik wilde graag wat in het midden van het land."

Kang groeide op op Texel en kwam via Haarlem naar Amsterdam. ,,Ik heb veertien jaar in Amsterdam gewerkt. Daar is veel veranderd waardoor ik graag elders wat wilde opzetten. Daarom is dit best een kans. En Leusden lijkt me echt een leuk dorp." Kang rekent dan ook een beetje op de dorpse samenleving. Ze kent het gemeenschapsgevoel van Texel. ,,Daar kent iedereen elkaar," legt ze uit. ,,Dat is in Leusden ook hoor", beaamt Valkengoed geestdriftig, ,,hier kent iedereen mij ook. Niet alleen omdat ik al een poos hier zit maar ook gewoon omdat de mensen elkaar kennen." Valkengoed rekent er ook wel op dat klanten, ook al hebben ze eerst van haar gehoord dat ze zou stoppen, snel zullen weten dat Kang het overneemt. ,,Zo'n bericht gaat toch snel in het dorp", meent ze.

Samen hebben de twee een brok aan ervaring. ,,Oh ja", zegt Lizzy, ,,we kijken nergens meer van op." Dat is gelijk ook een voordeel van hun vak menen beiden. Als medisch pedicure kunnen ze meer doen dan nagels knippen. Kang: ,,We hebben veel verschillende mensen die we behandelen. Soms reumapatiënten of diabetici. Dan kunnen we zorgen voor verlichting bij schoeisel dat knelt, maar ook geven we passend advies. Soms verwijzen we naar de huisarts of een podotherapeut. Die kennis hebben we als medisch pedicure in huis."

Medisch pedicure De Tolgaarde
De Tolplaats 15
3831 JR Leusden
Tel. 06-46330366
Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie