Ooit was hij met zijn bedrijf al in Leusden gevestigd aan de Klokhoek.
Ooit was hij met zijn bedrijf al in Leusden gevestigd aan de Klokhoek. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Autoschade Houtveen: terug van weggeweest

19 maart 2021 om 09:30 Zakelijk

LEUSDEN Of het nu een gekrast spatbord is, een ingedeukte bumper of alle frontjes van je vergeelde keuken, als het bij Jos Houtveen uit de werkplaats komt ziet het er weer als nieuw uit. Na vijf jaar in Hoevelaken is er weer een compleet ingericht reparatiebedrijf in Leusden: terug van weggeweest.

Arnoud J Spaaij

De eerste auto staat inmiddels onder het witte licht. De wagen heeft niet veel schade meent Jos Houtveen, eigenaar van Autoschade Houtveen. Houtveen kan het weten, hij werkt al sinds zijn zestiende aan autoschades. „Dat is dan nu zo’n tweeëntwintig jaar,” mijmert hij terwijl hij koffie inschenkt in een geïmproviseerde kantine. De werkplaats is operatief, maar de kantine heeft nog een kwastje verf nodig.
Tweeëntwintig jaar ervaring voor Houtveen. Ooit was hij met zijn bedrijf al in Leusden gevestigd aan de Klokhoek. Maar een brand dwong hem te verhuizen.

FACILITEITEN „Inmiddels is het werk alsmaar toegenomen en het is echt zoveel praktischer om alle faciliteiten direct beschikbaar te hebben,” zegt de schadehersteller. Aan de Klepelhoek is nu een complete werkplaats ingericht door Houtveen. „Klopt, bij de inrichting heb ik ook een voordeel met m’n ervaring. De spuitcabine wordt nog voorzien met lampen die exact de juiste lichtkleur geven. Dat is zoiets waarvan je weet hoe het moet zijn na al die jaren.” Twee bruggen kunnen desgewenst de auto’s die binnenkomen op werkhoogte brengen.

„Autoschadereparatie is arbeidsintensief werk. Al is er veel veranderd in de loop van de jaren. De kleur van een bestaande auto meten we exact. Dat scheelt veel werk met vroeger toen we met kleurstalen werkten. Al weet ik nog hoe dat moet hoor. En het gebeurt ook wel eens dat ik toch met de hand een kleur meng en dan een staal spuit om te vergelijken.” Het echte vakmanschap zit Houtveen dus nog wel in de vingers. „Het is vooral ervaring. Van sommige merken auto’s weet ik precies hoe je ze moet demonteren. Dat is ook hoe ik werk. Natuurlijk plak ik wel eens af maar voor het spuiten haal ik echt alles eraf. Nog naast de hoeveelheid werk, is het ook veel beter om het zo te spuiten.”
Kunststof heeft ook veel veranderd meent Houtveen. „Ja, daarmee is vervangen een stap die snel gemaakt wordt. Toch kies ik er ook nog vaak voor om voor een klant slooponderdelen te gebruiken. Dan is alleen spuiten nodig.”

DEURTJE Veel werk komt bij Autoschade Houtveen binnen via vaste relaties. Daarnaast weten ook veel particulieren Houtveen te vinden. „Met name garagebedrijven komen naar me toe. Het is toch specialistisch werk.”

Naast autoschadeherstel richt Houtveen zich ook op ander spuitwerk. „Keukens worden ook vaak opnieuw gespoten. Er zijn veel mensen die voor een verbouw van een keuken staan. ‘Het deurtje is beschadigd’ zeggen ze dan. Dan verwijder ik alle folie en spuit de frontjes. Voor de fractie van het bedrag van een nieuwe keuken. Met eigenlijk het zelfde resultaat.”

Autoschade Houtveen
Klepelhoek 5
3833 GZ Leusden
Tel. 06-53199371

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie