Wethouder Patrick Kiel opende restaurant BuitenHuis van Bart Buitenhuis.
Wethouder Patrick Kiel opende restaurant BuitenHuis van Bart Buitenhuis. Restaurant BuitenHuis

Restaurant BuitenHuis nieuwe invulling van leegstaand horecapand Hamersveldseweg

18 juni 2021 om 11:46 Zakelijk

LEUSDEN Wethouder Patrick Kiel heeft woensdag 16 juni het nieuwe Restaurant BuitenHuis in Leusden officieel geopend. ,,Ik ben blij dat het horecapand eindelijk na vijf jaar leegstand weer in gebruik is. Restaurant BuitenHuis is een prachtige aanvulling in het luxere segment op onze bestaande horeca in Leusden”, aldus Kiel.

Het horecapand op de Hamersveldseweg 55 in Leusden heeft vijf jaar leeggestaan. Op de plek van het oude restaurant ’t RosBeijaart is nu Restaurant BuitenHuis geopend als luxe restaurant, met een Franse moderne keuken. De ambitie van chef Bart Buitenhuis is ‘Bib Gourmand’, een ‘betaalbare ster’.

CIRKEL ROND In 2020 heeft Buitenhuis zijn baan als kok verloren door de coronacrisis. Bijzonder genoeg, is hij juist in die tijd gaan rondkijken om zelf een nieuw restaurant te starten. Het was altijd al zijn droom om een eigen restaurant te hebben. 

Twintig jaar geleden heeft Buitenhuis als leerling-kok gewerkt bij Het Ros Beyaart op dezelfde locatie, destijds nog het oude pand. Hierna heeft hij gewerkt als kok bij een sterrenrestaurant en als sous-chef en chef bij verschillende restaurants. Nu, twintig jaar later is de cirkel voor hem rond met de opening van zijn eigen restaurant. Het restaurant opent precies op het moment dat de coronamaatregelen versoepeld worden.

LOKALE PRODUCTEN Buitenhuis werkt met lokale leveranciers. Hij werkt met zuivelhoeve Ruitenbeek voor het ijs. Versbakkerij Leusden levert versgebakken brood van eigen receptuur. Van Noordenburg groente uit Amersfoort levert groeten en fruit. Kaasboerderij de Kopermolen uit Stoutenburg levert onze kazen. Zelfs de koffie wordt gebrand in Soest. In samenwerking met koffiebranderij Royal Taste Company heeft Restaurant BuitenHuis een eigen koffiemelange samengesteld. Op de wijnkaart staan ook Betuwse wijnen uit Linge.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie