Bart Buitenhuis verrast graag zijn gasten met zijn gerechten.
Bart Buitenhuis verrast graag zijn gasten met zijn gerechten. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Genieten bij BuitenHuis: ‘Er is een verschil tussen lekker en supergaaf’

9 juli 2021 om 13:35 Zakelijk

LEUSDEN à La carte, een keuzemenu of de gasten verrassen met een uitgebreid zesgangendiner, het maakt Bart Buitenhuis eigenlijk niets uit. Voorop staat dat zijn gasten zich thuis moeten voelen en genieten van zijn kookkunsten.

Arnoud J Spaaij

Restaurant BuitenHuis is nog maar goed een maand open nadat wethouder Kiel het lint doorknipte. Inmiddels ziet chef, Bart Buitenhuis, al heel wat gasten weer terugkomen. „Als je na een maand nadat je open bent gegaan al gasten voor een tweede of derde keer culinair mag verwennen zoals je dat als chef zelf wilt, dan weet je dat jou kookkunsten worden gewaardeerd. En we zijn al helemaal verbaasd hoeveel reserveringen we dagelijks mogen noteren,” begint Buitenhuis over hoe het gaat met zijn nieuwe restaurant. Het is wat hij het liefste doet; mensen verrassen met zijn gerechten. Daar ligt, terwijl restaurant BuitenHuis ook zoveel meer biedt, wel zijn hart.

SAMENWERKING]\ Buitenhuis (35) kookt al sinds zijn jonge jaren. De wens om zelf een restaurant te openen werd vorig jaar werkelijkheid. „Ik kwam in Leusden terecht door te zoeken. Locatie, mogelijkheden en wensen kwamen samen op de plek waar eens het Hamersveldse restaurant ‘t Ros Beijaard zat. „Ik heb er zelf ook nog gewerkt,” vertelt Buitenhuis. De verbouwing, inrichting en start was een enorme klus die voor een deel eigen werk was. „We hebben bijvoorbeeld gelijk de mogelijkheid voor private dining ingericht waar je met een(zakelijke) groep iets leuks kan vieren. Dat was een fijne samenwerking met de verhuurder, Bouwonderneming T.J. van de Belt. Die meer werk deed.”

BIB-GOURMAND „Lekker uit eten is een totaal belevenis,” meent Buitenhuis, „Prijs, kwaliteitsniveau, sfeer en vooral hoe voel je je als gast. We bieden een keuzemenu, drie gangen voor maximaal achtendertig euro. Daar ligt bib-gourmand aan de basis. De ultieme prijs-kwaliteit van Michelin. Ook wel de betaalbare Michelinster. Maar ik vind het veel leuker om de gast met een vier-, vijf- of zesgangendiner te mogen verrassen. Je kan dan natuurlijk aangeven of je van vis of vlees houdt. Daar houd ik uiteraard rekening mee. Dan maak ik bijvoorbeeld iets vegetarisch en vaak breng ik wat nieuw is of zelfs nog helemaal niet op de kaart staat. Ik kom bij voorkeur ook even langs aan tafel. Voor een persoonlijk contact en om gezichten te zien. Bovendien,” en Buitenhuis pauzeert bedachtzaam, „dan hoor ik wat de gasten ervan vinden. Dat vind ik belangrijk. Het verschil tussen ‘lekker en super gaaf’ dat biedt en hoor ik graag.” Hij legt zijn gasten in de watten. Daarin past ook huisgemaakte koffieblend, gebak en desserts.

Met een wijnkeuze van wel 120 wijnen maakt Buitenhuis een perfecte combinatie tussen eten en wijn. Dat biedt ook mogelijkheden voor wie op een willekeurige avond nog voor een wijntje met een hapje wil aanschuiven. „Ja, dat zie ik ook graag. Zolang mensen hier maar genieten.”

Restaurant BuitenHuis
Hamersveldseweg 55
3833GL Leusden
Tel. 033-3030077

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie