Wethouder Kiel (links) en Gerrit Wernsen zetten onder stralende omstandigheden hun handtekening onder de overeenkomst die voor het bedrijf een even stralende toekomst moet inluiden.
Wethouder Kiel (links) en Gerrit Wernsen zetten onder stralende omstandigheden hun handtekening onder de overeenkomst die voor het bedrijf een even stralende toekomst moet inluiden. Gemeente Leusden

Laatste kavel op bedrijvenpark De Buitenplaats verkocht

24 augustus 2021 om 12:19 Zakelijk

LEUSDEN Met de ondertekening van de koop –en realisatieovereenkomst door wethouder Patrick Kiel en Gerrit Wernsen, directeur van G. Wernsen Beheer B.V, is de verkoop van de laatste grote bedrijfskavel in de ontwikkeling van het bedrijvenpark ‘De Buitenplaats’ een feit. De kavel ligt op een prominente plek nabij de entree van Leusden. 

Van de redactie

De keuze om zich in Leusden te vestigen heeft volgens directeur Wernsen onder meer te maken met de centrale ligging ten opzichte van de klanten die het bedrijf in het gebied bedient (waaronder gemeenten in de regio). ,,De aankoop van deze bedrijfskavel is voor ons een belangrijke stap om onze bedrijfsfilosofie, ‘dicht bij de klant’, te bereiken’’, aldus Wernsen. Nieuwbouw op deze plek biedt ook goede mogelijkheden om ambities op het gebied van CO2-reductie en duurzaamheid te realiseren. ,,We hoeven bijvoorbeeld minder ver te rijden om onze klanten te bereiken’’, legt Wernsen uit.

GEWILDE LOCATIE Bedrijvenpark De Buitenplaats (het voormalige kassengebied achter tuincentrum Eurofleur) is een zeer gewilde locatie nabij de uitvalsweg van de gemeente Leusden en de aansluiting op de A28. Het bedrijf Wernsen, een lokale partij in de grond-, weg- en waterbouw, gaat op de kavel een nieuw bedrijfsgebouw realiseren. Wernsen is nu nog gevestigd in het naburige Hoevelaken.

Wethouder Kiel (VVD): ,,De beschikbaarheid van vrije bedrijfskavels in onze regio is zeer beperkt. Als gemeente proberen we de schaarse ruimte die er is, in te zetten voor met name lokale ondernemers die een volgende stap in hun groei willen maken. Ik ben heel blij dat dat met de komst van Wernsen ook gelukt is. Het bedrijf is heel actief in de regio.”

VOLGEND JAAR Na de zomer wordt gestart met de procedure voor het omgevingsplan. Volgens planning wordt dan in september volgend jaar (2022) met de bouw gestart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie