Afbeelding
Afas

AFAS verbindt zich aan Edisons: uitreiking voortaan in Leusden

Zakelijk

LEUSDEN AFAS Software en de Edison Stichting gaan voor tenminste vijf jaar een samenwerking met elkaar aan. Het softwarebedrijf is naamgevend partner geworden van de evenementen Edison Pop en Edison Jazz en Klassiek en wordt daarmee AFAS Edisons.

Van de redactie

Na de Cruijff musical, de sponsoring van AFAS Live (voormalige HMH) en het AFAS Circustheater in Scheveningen is dit de zoveelste stap die het softwarebedrijf zet op het gebied van sponsoring in de cultuursector. Daarnaast wordt het onlangs geopende AFAS Theater Leusden de nieuwe locatie van de uitreikingen. Eén van de doelen van AFAS is om in lastige tijden Nederlandse muzikanten te steunen, schrijft het softwarebedrijf in een persbericht.

VEREERD ,,Wij zijn vereerd om nu als familiebedrijf een verbintenis aan te gaan met de organisatie achter de befaamde ‘Edisons’. Ondanks de recente versoepelingen zitten veel muzikanten nog steeds in onzekerheid. Liveoptredens hebben geruime tijd niet plaatsgevonden en dat is toch uiteindelijk waar de artiest voor leeft. Dat is voor ons alleen maar extra aanleiding geweest om de Edisons een nieuw thuis te bieden en te ondersteunen. De prijzen zijn niet alleen een erkenning, maar staan ook te boek als een enorme boost voor carrières. Voor ons is dit een schitterende kans om bij te dragen aan de talentontwikkeling van musici”, vertelt AFAS directeur Bas van der Veldt.

De bekendmaking en ondertekening van de samenwerking heeft plaatsgevonden in het AFAS Theater Leusden waar de uitreikingen voor in ieder geval de komende vijf jaar plaatsvinden. Eerder genomineerden en winnaars Lavinia Meijer, Eric Vloeimans, Lidy Blijdorp en Jeangu Macrooy waren al op locatie om kennis te maken met de nieuwe thuishaven.

EDISONS De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit Awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. Edison Pop, Edison Jazz en Edison Klassiek.

advertentie