De winkel in het Meanderziekenhuis in Amersfoort.
De winkel in het Meanderziekenhuis in Amersfoort. Vegro/Aileen Woltjer
Ondernemer in beeld

Vegro zorgwinkels: ook service in het weekeinde

26 maart 2022 om 23:30 Zakelijk

AMERSFOORT Zorgmiddelen kunnen we allemaal op enig moment nodig hebben. Je denkt en hoopt van niet, maar een gebroken been kan ons allemaal overkomen en dan biedt Vegro in het Meanderziekenhuis bijvoorbeeld krukken aan. „Die zijn er zelfs buiten de openingstijden. Want via de eerste hulp en huisartsenpost zijn die altijd beschikbaar,” zegt winkelleider Aileen Woltjer. Het is één van de extra’s die Vegro biedt. In de winkel is een groot assortiment beschikbaar, van borstkolven tot rolstoelen of eenvoudige hulpmiddelen die ouderen zelfstandigheid laten houden.

„We proberen mee te denken en oplossingen aan te reiken. Daarom is het goed om in de winkel aan te komen. We kunnen dan spontane hulpvragen ook beantwoorden. Met krukken ben je al goed geholpen maar hoe ga je douchen met gips om je been?”

We proberen mee te denken en oplossingen aan te reiken. Daarom is het goed om in de winkel aan te komen

Vegro voorziet in hulpmiddelen die onverwacht nodig zijn. Aan de andere kant zijn er ook veel structurele oplossingen voor ouderen of minder validen. Woltjer: „We hebben veel in de winkel, maar gaat het om bedden of scootmobiels dan komen we aan huis. We brengen aan huis, maar voor bijvoorbeeld scootmobiels denken we ook mee in de situatie. Waar kan je je scootmobiel opladen? En we stellen samen met de klant zelf de vraag of het wel iets is. Niet iedereen voelt zich zomaar veilig en zeker in een scootmobiel.”

Vegro heeft een assortiment sta-op-stoelen waarvoor op dit moment een actie loopt. „Sommige hulpmiddelen komen uit je eigen budget. Maar wij werken samen met de zorgverzekeringen en kunnen in de meeste gevallen de indicatie ook vaststellen zodat de zorgverzekering de hulpmiddelen vergoedt,” besluit Woltjer.

Vegro, Maatweg 3, 3813TZ Amersfoort, tel. 0900-2887766 (lokaal tarief), verkoop@vegro.nl. Open op maandag tot en met vrijdag 8.00 tot 16.30 uur, zaterdag 11.00 tot 16.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie