Het team van Van de Ridder Makelaars: July, Anna, Linda, Sanne en Eveline.
Het team van Van de Ridder Makelaars: July, Anna, Linda, Sanne en Eveline. Groenestein Fotografie
Vakvrouwen in beeld

Van de Ridder Makelaars: ‘Makelaardij is vaak een gevoelskwestie’

25 mei 2022 om 21:26 Zakelijk

REGIO Van de Ridder Makelaars bestaat dit jaar 50 jaar en is inmiddels een echt ‘vrouwenkantoor’ met vijf dames. Aan het hoofd staat Linda van de Ridder (50). Zij zit 30 jaar in het vak, waarvan 18 jaar als eigenaresse. Een vakvrouw die Nijkerk op haar duimpje kent.

Marco Jansen

Het kantoor is erg succesvol in Nijkerk en dat is geen toeval, vindt Linda. „De makelaardij is toch wel een gevoelskwestie. Je verkoopt een thuis van mensen, dat is heel privé en als makelaar maak je deel uit van een belangrijk moment in hun leven. Door goed te luisteren naar de wensen van de klant weten wij opdrachten om te zetten naar goede resultaten. Wij durven wel te zeggen dat wij een groot empathisch vermogen hebben. Dat helpt zeker in dit vakgebied. We merken dat mensen zich thuis voelen bij ons. Ze vinden het fijn dat ze hun verhaal bij ons kwijt kunnen. De hiërarchie in de makelaardij, waarbij de makelaar boven de klant staat, is ook weg. Je moet het zakelijke uiteraard wel in het vizier houden en iets toevoegen.”

Als je goed bent voor de koper, ben je ook goed voor de verkoper

LUISTEREND OOR Van de Ridder Makelaars vindt het belangrijk om de tijd te nemen voor de klant. „We zien in deze overspannen markt dat veel mensen gefrustreerd raken door de gekte en dan is het prettig als wij voor de mensen een luisterend oor zijn. Als je goed bent voor de koper, ben je ook goed voor de verkoper. Doordat ik weet wat iemand kan en wil, weet ik wie de goede koper is.”

,,Bij onze adviserende rol naar de verkoper lopen we een stapje harder: we denken graag mee bij het vinden van een volgende woning of adviseren hierin. Onze kracht is kijken naar mogelijkheden en doortastend zijn op de juiste momenten. We zijn eerlijk en komen afspraken na. Wij zijn pas tevreden als wij wat extra’s kunnen toevoegen.”

OVERAL NAARTOE Linda woont en werkt in Nijkerk. Dertig jaar ervaring en vakkennis betekent dat zij haar stad door en door kent. „Of het nu een huis van 3 ton is of van 1,2 miljoen; je kunt mij overal naartoe sturen.” Door mond-tot-mondreclame van de verkoper krijgt Linda ook het huis van familie of bekenden in de verkoop. ‘Je moet naar Linda toe’, wordt vaak gezegd. „Je moet er veel voor doen, ik sta eigenlijk 24/7 aan: op de tennisclub, de manege of bij het voetbal. Het voelt niet als werk, ik vind het leuk en het is dankbaar werk als mensen blij zijn dat je snel reageert. Niets is teveel, het is een kleine moeite.”

Linda ziet die gedrevenheid en passie ook bij haar team. „We zijn goed op elkaar ingespeeld en doen het samen als team. Er is geen onderlinge strijd wie moet scoren. Van verkopers en ook kopers krijgen we regelmatig een bedankje. We zijn dankbaar voor elke tevreden klant.”

Van de Ridder Makelaars
Oosterstraat 15
3862 BH Nijkerk
Tel: 033-2453478
www.vdridder.nl

Deze advertorial is onderdeel van onze speciale uitgave Vakvrouwen in Beeld. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van de Leusder Krant.nl? Neem dan contact op met Arnout Wagemans (06-55780473, a.wagemans@bdu.nl) of Linde Meijerink (0342-494258 l.meijerink@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie