Ik wil graag naast de ondernemer staan.
Ik wil graag naast de ondernemer staan. Rodney Kersten
Vakvrouwen in Beeld helpt met HR

Marian van ’t Hof

Zakelijk

REGIO Er wordt veel gevraagd van ondernemers. Vooral voor de begeleiding van medewerkers is steeds meer kennis en expertise nodig. Marian van ’t Hof groeide tijdens haar carrière in het vak. Ze biedt HR-management in alle facetten.

Arnoud J Spaaij

Bij grote bedrijven, de overheid en non-profitsector weten organisaties vaak zelf de begeleiding van hun medewerkers wel op te pakken. Vaak is daar zelfs een aparte afdeling voor. Voor het midden- en kleinbedrijf daarentegen zijn personeelszaken vaak complexer. „Ondernemers zijn met hun vak bezig. Ze willen graag samenwerken met hun medewerkers. Ze zoeken de beste man of vrouw voor de functie en als dat is gebeurd, gaan ze door”, weet Marian van ’t Hof uit ervaring. Zelf werkte ze, voordat ze haar eigen bureau startte, ook in een MKB-bedrijf en werkte aan het werving- en selectieproces. Ze maakte ook mee dat mensen weer moesten worden ontslagen. „Daar kreeg ik in de praktijk met HR-zaken te maken. Ik deed er erg veel ervaring mee op. HR is echt een vak waar je ervaring in de praktijk voor moet hebben om het goed te kunnen doen.”

Objectief kijken naar de situatie en oog hebben voor de menselijke kant in het proces. Daar ligt ook zeker mijn kracht

Vakvrouw Marian heeft zich dan ook in de loop van de tijd steeds meer gericht op begeleiding, bemiddeling en sturing. „Het is een veelomvattend vak. Ik wil graag naast de ondernemer staan. En dan op de lange termijn. Objectief kijken naar de situatie en oog hebben voor de menselijke kant in het proces. Daar ligt ook zeker mijn kracht. Ondernemers zijn vaak al een stap verder als ze iets oplossen op de werkvloer. Het vraagt ook om sturing op de manier waarop een werkgever aandacht kan geven aan de mensen in het bedrijf.“ 

Het is een specialisme waarbinnen Marian zich ook nog weer extra richt op een deel van het HR-management. „Voor werving en selectie kan ik het profiel maken, passend binnen de functie. Maar ik kan ook advies geven over hoe je de sollicitatiegesprekken ingaat, want daarin is objectiviteit net zo goed van belang. Patronen in een bedrijf, in de samenleving en van mensen zijn zo vaak leidend, maar het is goed om daar afstand van te nemen. De werving en selectie zelf ligt bij anderen. Ook daarvoor zijn specialisten.“

Haar vak is volgens Marian zeker niet per se voor vrouwen weggelegd. „Ik denk wel dat vrouwen anders staan in de inleving en hun empathisch vermogen. Mannen zijn vaak een afslag verder. De invalshoek is anders. Dat hoort ook bij ons vak.” Misschien dat er daarom weinig mensen zijn die bieden wat Marian heeft. „Nee, er lopen er niet veel veel zoals ik rond”, besluit ze enigszins nadenkend.

Mullemar Personeelsadvies
tel. 06-34115910
www.mullemar.nl.

Deze advertorial maakt onderdeel uit van onze speciale uitgave Vakvrouwen in Beeld. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van de Leusder Krant.nl? Neem dan contact op met Arnout Wagemans (06-55780473, a.wagemans@bdu.nl) of Linde Meijerink (0342-494258 l.meijerink@bdu.nl).

advertentie
advertentie