Hetty Telman en Anouk van Leeuwen waren al collega's voor ze hun eigen kantoor startten.
Hetty Telman en Anouk van Leeuwen waren al collega's voor ze hun eigen kantoor startten. Arnoud J Spaaij
Vakvrouwen in Beeld

Telman & Van Leeuwen: prima serviceteam

Zakelijk

AMERSFOORT Anouk van Leeuwen en Hetty Telman vullen elkaar vaak aan. In hun team bij Telman & Van Leeuwen makelaars werken alleen vrouwen. Dat is toeval, maar het helpt om cliënten zo soepel mogelijk te bedienen.

Onlangs kwam Ilona Ouwehand het team van Telman & Van Leeuwen makelaars versterken in het flinke team dat Telman & Van Leeuwen makelaars al had. „Ook Ilona is beëdigd makelaar”, vertelt Anouk, „Precies wat nodig is. We willen graag tijd besteden aan onze klanten met aandacht en zonder afleiding. We willen de tijd voor bezichtigingen kunnen nemen en in alle rust informatie geven. En eigenlijk willen we ook geen ‘nee’ verkopen.“ 

We willen graag tijd besteden aan onze klanten met aandacht en zonder afleiding

Anouk bedoelt dan vooral dat ze graag altijd klaar willen staan en het beste kunnen geven als mensen een bezichtiging willen. Hetty vult instemmend aan: „De meeste huizen verkopen zichzelf wel”, zegt ze. Vanzelfsprekend is en blijft een reële prijs enorm belangrijk, maar er is meer: „Je wilt, als je een huis koopt, ook een goed gevoel krijgen over je nieuwe woning. Daarom gaan wij altijd mee en stellen je in de gelegenheid echt goed rond te kijken.” 

Aansluiten in de rij is niet aan de orde. Bezichtigingen zijn immers geen afspraken waarvan Telman & Van Leeuwen op een doordeweekse middag er even een heel stel afwikkelt. „Nee, een huis kopen of verkopen is voor bijna iedereen een van de belangrijkste aan- of verkopen die je kan doen. Het is een ingrijpende kwestie en dan is een persoonlijke begeleiding volgens ons gewoon het minste dat er bij hoort.”


Het hele team weet wat er loopt. Foto: Arnoud J Spaaij.

STYLISTE Aandacht is duidelijk belangrijk. Dat hoort bij het vak menen de makelaars. Wellicht ligt daar ook de nuance dat ze als vrouwen anders omgaan met hun vak. Anouk: „Ik denk wel dat daar mede onze kracht zit. We houden van goede afspraken en een persoonlijke aanpak en hebben oog voor de presentatie. We sturen eerst een styliste naar een woning als we die in de verkoop nemen.” De fotograaf combineert haar vak en is ook styliste, waardoor ze precies weet waarop ze moet letten. Zo wordt het fotowerk perfect voorbereid voor iedere brochure die gemaakt wordt. „Dat is bij ons de standaard, een brochure hoort er wat ons betreft gewoon bij als je een huis verkoopt. Ons hele team werkt ook mee aan die service. En iedereen is op de hoogte van wat er loopt. Wel zo fijn als je ons kantoor belt met een vraag.”

We houden van goede afspraken en een persoonlijke aanpak

VROUWEN Het team van Telman & Van Leeuwen makelaars bestaat uit allemaal vrouwen. De oprichters en eigenaren hebben het team in de loop van de tijd met zorg gevormd. „Dat is toeval hoor”, lacht Anouk. „We zijn ooit wel bewust met ons tweeën begonnen, maar het is niet zo dat we alleen met vrouwen willen werken.”

ONTZORGEN Wel startten de twee hun kantoor, inmiddels achttien jaar geleden, omdat ze als collega’s al goed konden samenwerken. „We hadden zoiets van: als we ooit voor onszelf beginnen dan zeker met ons tweeën”, vertelt Hetty. Er was dus al veel expertise bij de start.


Ilona Ouwehand (midden) versterkt het team. Arnoud J Spaaij.

Telman & Van Leeuwen richt zich helemaal op ontzorgen bij aan- en verkoop. Het vakmanschap wordt aangewend om de cliënt zoveel al mogelijk te vrijwaren van welke rompslomp dan ook. Anouk: „Open en eerlijke communicatie vinden we echt belangrijk. En wij kunnen soepel en direct acteren. We zijn ook recht door zee en zeggen waar het op staat. We geven aan of een vraagprijs reëel is. Dat kan soms moeilijk zijn, maar zorgt er ook voor dat we een woning verkopen voor een eerlijke prijs.“

AANDACHT Cliënten geven hun waardering voor de persoonlijke aandacht die Telman & Van Leeuwen makelaars aan hen besteedt. „Niemand is hier een nummer. We merken dat cliënten dat erg op prijs stellen.”

LAAGDREMPELIG Je voelt je al snel op je gemak als je vanaf het Julianaplein het kantoor binnenstapt. „Dat is ook een bewuste keuze, We zijn laagdrempelig en houden oog voor de menselijke kant. Terwijl het in de huizenmarkt natuurlijk zeker ook om geld gaat. Die professie hebben we altijd in ons achterhoofd.”

Meer informatie: Telman & Van Leeuwen makelaars, Prinses Julianaplein 72, 3817 CS Amersfoort, tel. 033-4650124.

Door Arnoud J Spaaij

advertentie
advertentie