Sjors Sportief nodigt kinderen uit tot het kennismaken met sport en beweging.
Sjors Sportief nodigt kinderen uit tot het kennismaken met sport en beweging. Eigen foto
Ondernemer in beeld

‘Leusden blijvend in beweging’ is een breed gedragen ambitie

11 september 2022 om 11:42 Zakelijk

LEUSDEN ‘Leusden blijvend in beweging’ is de slogan van het Leusdens Sport- en Beweeg- akkoord, dat in 2020 door zo’n lokale veertig sport- en beweeg- aanbieders werd ondertekend, met als ambitie om elke Leusdenaar, van 0 tot 100, in beweging te brengen en te houden. 

Marco Jansen

Zij schaarden zich gezamenlijk achter deze ambitie, omdat sport en beweging enorm belangrijk zijn voor ieders fysieke en mentale gezondheid, voor de ontwikkeling van kinderen en voor de samenhang en verbondenheid binnen het dorp. De looptijd van het akkoord, dat mooie resultaten heeft opgeleverd, eindigt eind 2022. Wat is het vervolg?

Ondanks (en soms dankzij) corona zijn er met financiële bijdragen vanuit het sportakkoord mooie initiatieven opgezet, zoals de herontwikkeling van de fietscrossbaan in het Jan Banninkpark, de aanleg van het beachveld op het Burgermeester Buiningpark, de opzet van een buitenspeelkaart door De Groene Belevenis, de beweeglessen Chi Neng Qigong in de buitenlucht in Alandsbeek, het GALM outdoor project voor senioren en Sportief! Buitenspelen van SportXperience, waarmee kinderen worden gestimuleerd om buiten te bewegen door sport- en spelactiviteiten aan te bieden in Leusdense wijken.

Elke aanbieder kan op Leusdeninbeweging.nl een gratis account aanmaken en het eigen sportaanbod aan Leusdenaren presenteren

Met de lancering van het platform Leusdeninbeweging.nl is de zichtbaarheid van het lokale sport- en beweegaanbod vergroot. Elke aanbieder kan op Leusdeninbeweging.nl een gratis account aanmaken en het eigen sportaanbod aan Leusdenaren presenteren. Sjors Sportief, het kennismakingsprogramma voor de jeugd dat dit jaar voor het eerst werd uitgerold, was een succes. Ze gaan dit komend voorjaar herhalen en uitbreiden met Max Vitaal, een kennismakingsprogramma voor senioren.

INTENSIVEREN SAMENWERKING In 2021 is het Sportnetwerk Leusden opgericht om de samenwerking tussen betrokken partijen te intensiveren. De maandelijkse borrels zijn niet alleen gezellig, maar leveren ook waardevolle kennisdeling op en leiden tot gezamenlijke initiatieven. Iedereen die zich betrokken voelt bij het stimuleren van sport en beweging in Leusden kan zich, gratis en zonder verplichting, aansluiten bij het Sportnetwerk. Op www.leusdeninbeweging.nl staat meer informatie en de agenda.

VERSTERKING SPORTORGANISATIE De voorbereiding op de toekomst is in volle gang. Met een groep aanbieders en lokale politici is in kaart gebracht wat de ‘dromen’ voor de komende jaren zijn en op 6 september zijn die geconcretiseerd tijdens een bijeenkomst in De Korf. Tegelijkertijd onderzoeken de gemeente, het Platform Sport & Bewegen en LeusdenFit onder leiding van het NOC*NSF de mogelijkheden om de organisatie rondom sport en beweging in Leusden door middel van herinrichting structureel te versterken. In het najaar zal het Sportnetwerk Leusden hierbij betrokken worden.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in de Leusder Krant verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Arnout Wagemans u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-55780473 of a.wagemans@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie