Elke maand is er een lunchbijeenkomst voor alle medewerkers: LariksBreed. Tijdens deze bijeenkomst wordt kennis wordt gedeeld.
Elke maand is er een lunchbijeenkomst voor alle medewerkers: LariksBreed. Tijdens deze bijeenkomst wordt kennis wordt gedeeld. Lariks Leusden
Ondernemer in beeld

Bij Lariks Leusden ben je er voor- en met elkaar

Zakelijk

LEUSDEN Lariks welzijn en zorg is er voor alle inwoners van Leusden die het tijdelijk niet alleen redden. Lariks helpt inwoners weer op weg. Bijvoorbeeld met informatie en advies over de vele collectieve voorzieningen waar elke Leusdenaar gebruik van kan maken. Zo nodig biedt Lariks ambulante begeleiding of casus- en of procesregie aan individuele inwoners en gezinnen. 

De praktijk leert dat het voor inwoners fijn is als begeleiding dicht bij huis wordt geboden. Daarom is er regionaal afgesproken dat wijkteams zoals Lariks, zelf meer begeleiding gaan bieden. Reden voor Lariks om te starten met een nieuw team: Team Ambulante begeleiding. Voor dit team worden ervaren ambulant begeleiders gezocht die hun expertise en ervaring willen inzetten om (kwetsbare) inwoners houvast te bieden en persoonlijk te begeleiden naar een (weer) zo zelfstandig mogelijk leven. 

HULP Iedereen kan op een bepaald moment in zijn of haar leven hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld als het niet meer lukt om zelfstandig het huishouden te doen, door bijvoorbeeld ouderdom of een beperking. Of als een gezin geldzorgen heeft en daarbij wel wat advies of hulp bij kan gebruiken. Maar ook bijvoorbeeld als er thuis conflicten zijn die voor stress zorgen bij de kinderen in een gezin. 

Mooiste aan de functie is dat je écht het verschil kunt maken in iemands leven

AMBULANT BEGELEIDER Lariks is op zoek naar Ambulant begeleiders Wmo en/of Jeugd. In deze functie bied je persoonlijke, individuele begeleiding aan een aantal (kwetsbare) inwoners. Samen met hem of haar maak je een ondersteuningsplan. Je doet wat nodig is en bent voor de inwoner een vast aanspreekpunt. Je stimuleert de inwoner zich te ontwikkelen en zo zijn/haar zelfstandigheid te vergroten. Daarbij richt je je op de mogelijkheden van de inwoner en niet op de beperkingen. Je activeert zijn/haar persoonlijke netwerk en waar passend motiveer je de inwoner tot deelname aan collectieve voorzieningen en activiteiten.

EEN TEAM VOOR DE INWONER Dankzij de combinatie van welzijn en zorg onder een dak is er binnen Lariks de mogelijkheid om je betrokkenheid bij een inwoner af te bouwen. Is dat het geval, dan zorg je voor een warme overdracht aan Team Samenleving of ontwikkel je collectieve activiteiten voor een groepje inwoners met vergelijkbare problematiek. Is er sprake van regieverlies of is veiligheid in het geding, dan schakel je een collega in van het Lokaal Team. Uitgangspunt is: we werken integraal samen aan passende ondersteuning van inwoners. 

PRIORITEIT In je rol als Ambulant begeleider krijg je veel vrijheid. Dat betekent ook dat je prioriteiten moet kunnen stellen en stevig in je schoenen staat. Mooiste aan de functie is dat je écht het verschil kunt maken in iemands leven.

TYPISCH LARIKS Elke maand is er een lunchbijeenkomst voor alle medewerkers: LariksBreed. Tijdens deze bijeenkomst wordt kennis wordt gedeeld, praat het MT iedereen bij over beleidszaken en vertellen medewerkers over activiteiten en projecten. Typisch Lariks: voor elke bijeenkomst maken collega’s per toerbeurt heerlijke lunchgerechten waar samen van wordt gesmuld.  

Ben jij benieuwd naar de vacature van Ambulant begeleider Wmo en/of Jeugd? Bekijk dan de vacature en kom erachter wat Lariks Leusden nog meer doet!

Dit artikel maakt deel uit van onze Baandichtbij vacturekrant die huis-aan-huis werd verspreid bij de Leusder Krant. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van BDU Media? Neem dan contact op met Arnout Wagemans (06-55780473, a.wagemans@bdu.nl) of Linde Meijerink (0342-494258 l.meijerink@bdu.nl).

advertentie
advertentie