In The Cryo Lounge is alles aanwezig om het de klanten zo comfortabel mogelijk te maken.
In The Cryo Lounge is alles aanwezig om het de klanten zo comfortabel mogelijk te maken. Rinus van Denderen
Ondernemer in beeld

The Cryo Lounge biedt een fijn moment van rust en ontspanning

27 oktober 2022 om 18:10 Zakelijk

LEUSDEN Even relaxen en je kleurtje bijwerken onder de zonnebank is iets wat veel mensen doen. Maar hoe goed of slecht is dat nu eigenlijk? Olle de Gaaf, mede-eigenaar van The Cryo Lounge in Leusden, geeft antwoord op een aantal vragen hierover.

Is de zonnebank slecht voor je?
,,Te veel is nooit goed. Maar dat geldt voor alles in het leven. Zonlicht zorgt ervoor dat de aanmaak van vitamine D in ons lichaam wordt bevorderd. Vitamine D draagt onder andere bij aan een goede weerstand. In de winter neemt je lichaam minder snel vitamine D op omdat de zon dan simpelweg minder straalt. En gebruik altijd een goede huidverzorging. Je kunt maximaal vijftig verantwoorde zonnebaden per jaar nemen en met de juiste verzorging is dat verantwoord. Alleen bij huidtype 1 en 2 is dat aantal lager.”

Waarom zou je onder de zonnebank gaan?
,,Veel mensen vinden onder een zonnebank liggen een fijn moment van ontspanning. Daarnaast is het prettig dat je hierdoor een mooi kleurtje opbouwt. Vaak horen we van klanten dat ze zich gezonder en energieker voelen nadat ze onder de zonnebank zijn geweest. Dit komt doordat de lichtstralen van de zonnebank je vitamine D op peil houden en ook is blootstelling aan licht, zeker in donkere tijden als de herfst en winter, goed voor je humeur. Het is wetenschappelijk bewezen dat lichttherapie winterdepressies kan tegengaan.”

Vaak horen we van klanten dat ze zich gezonder en energieker voelen nadat ze onder de zonnebank zijn geweest. Dit komt doordat de lichtstralen van de zonnebank je vitamine D op peil houden

De eerste keer onder de zonnebank: hoe werkt dat?
,,Dit is bij elke zonnestudio anders. Wij vinden het belangrijk om voorafgaand een huidanalyse uit te voeren om te bepalen welk level zonnebank het best bij iemand past. Ook kijken we op basis van de analyse hoe lang iemand maximaal onder de zonnebank mag liggen. Na de huidanalyse geven we advies over welke verzorgende crème het beste bij je past. Die kun je zelf meenemen of bij ons kopen. Afhankelijk van wat je doel is met de zonnebank maken we dan een plan. Wil je een kleurtje opbouwen voor je vakantie? Dan krijg je een ander plan dan wanneer je komt voor ontspanning of kleurbehoud.”

Wat moet ik weten voordat ik een zonnestudio bezoek?
,,In principe kan iedereen zonder enige voorbereiding naar de zonnestudio gaan en daar ontvang je alle informatie die je nodig hebt. Je loopt zo binnen zonder afspraak te hoeven maken. Zou je wel op een exact moment willen zonnen en zeker willen zijn dat de betreffende zonnebank vrij is, dan kun je uiteraard ook een reservering maken. Bij onze zonnestudio hoef je niks mee te nemen en is alles aanwezig om het je zo comfortabel mogelijk te maken. Wij hebben bijvoorbeeld doekjes liggen om je make-up te verwijderen, een snoepje, handdoek om je af te drogen en deo of haarspray om jezelf weer op te frissen nadat je klaar bent. Zo kun je elk moment van de dag even langswippen om je kleurtje bij te werken of even tot rust te komen.”

Van 24 oktober tot en met 29 oktober viert The Cryo Lounge het éénjarig bestaan. Klanten kunnen de hele week voor 9,95 euro tot 20 minuten zonnen.

Dit artikel wordt u aangeboden door The Cryo Lounge. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van de Leusder Krant.nl? Neem dan contact op met Arnout Wagemans (06-55780473, a.wagemans@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494258, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie