Er heerst een sportieve en vriendschappelijke sfeer.
Er heerst een sportieve en vriendschappelijke sfeer. Henry van der Werf
Advertorial

korfbalclub Antilopen is een gezellige Leusdense club

17 september 2023 om 17:25 Zakelijk

LEUSDEN Met een midweekcompetitie, een zaterdagcompetitie en door de weeks vier avonden volle trainingsvelden bij K.C. Antilopen gonst het van de bezigheden bij de korfbalclub. Niet in de laatste plaats vanwege de sportieve en vriendschappelijke sfeer.

door Arnoud J Spaaij

Aan één van de gezellige tafeltjes voor het clubhuis van Korfbalclub Antilopen hebben Lotte de Ridder, Josien van Woerkom en Simone Roest zich verzameld. Het moment waarop de Leusder Krant bij de vereniging is uitgenodigd is niet toevallig. „Op onze trainingsavonden is het altijd gezellig, met veel mensen op en naast het veld”, geeft Lotte de Ridder vooraf aan. Ze verzorgt de communicatie voor K.C. Antilopen en is net als bestuursleden Josien en Simone als vrijwilligster actief. Af toe klinkt er een lachsalvo vanaf het veld terwijl het drietal uitleg geeft.

„Bij de vereniging heerst een gezellige sfeer, het voelt als familie”, zegt Josien, „Het gaat om korfbal, maar er zijn zoveel leuke andere evenementen.” In de geschiedenis van Antilopen die al in 1965 begon, speelde de selectie van Antilopen in diverse klassen. Op het veld gaat de aandacht uit naar de hoofdklasse en in de zaal naar de eerste klasse.

Oudere leden blijven vaak als supporter betrokken, wat kenmerkend is voor de sfeer

KANGOEROES

Veel aandacht is er voor de afdeling Kangoeroe’s, daar traint en speelt de jeugd vanaf 4 jaar spelenderwijs. „Ons ledenbestand bestaat uit leden van jong tot oud. Er zijn veel gezinnen lid bij de vereniging. Oudere leden blijven vaak als supporter betrokken, wat kenmerkend is voor de sfeer. We organiseren veel gezellige activiteiten om het korfbal heen met als jaarlijks hoogtepunt een lang weekeinde weg voor iedereen die betrokken is bij vereniging”, aldus Josien en Lotte.

POULE

Korfbal is tamelijk uniek omdat het gespeeld wordt in gemengde teams. „Dat samenstellen van teams is, vooral in bepaalde leeftijden, soms lastig”, zegt Simone. ,,Maar we lossen het op, onder andere met een spelerspoule vol reserves. Er is ruimte voor iedereen binnen onze club. Dat is sowieso belangrijk. Daarvoor hebben we bijvoorbeeld het afgelopen jaar het thema veilig sportklimaat uitgewerkt. We hebben kernwaarden vastgelegd en alle trainers vragen een VOG aan. Alles is preventief. Het is van belang dat iedereen zich prettig en welkom voelt.”

NIEUWE LEDEN

K.C. Antilopen is een echte Leusdense vereniging. „Al komen er ook zeker wel leden uit de omgeving”, beaamt Lotte. „En natuurlijk is er ook ruimte voor nieuwe leden. Wie meer wil weten of een keer mee wil trainen kan mailen naar jtc@antilopen.nl. Op zaterdag 23, maandag 25 en donderdag 28 september zullen er open trainingen worden georganiseerd, waar iedereen welkom is.”

K.C. Antilopen, Bavoortseweg 27, 3833BM Leusden, tel. 033-4940052, antilopen.nl

Deze advertorial wordt u aangeboden door K.C. Antilopen en maakt deel uit van onze commerciële bijlage ‘Sporten in de gemeente Leusden’. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van de Leusder Krant.nl? Neem dan contact op met Arnout Wagemans (06-55780473, a.wagemans@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie