Een medewerker en bewoner Wonen bij September.
Een medewerker en bewoner Wonen bij September. Iowah Munters

Kasteel Stoutenburg nieuw thuis voor ouderen met dementie

3 december 2020 om 16:15 Zorg

STOUTENBURG Het nieuwe woonhuis van zorgorganisatie Wonen bij September in Stoutenburg gaat officieel open. Bewoners kunnen vanaf januari hun intrek nemen in het voormalige Kasteel Stoutenburg, dat omgetoverd is tot een woonhuis voor ouderen met dementie.

De 24 appartementen zijn volgens de zorgorganisatie van alle gemakken voorzien, ‘zonder dat afbreuk is gedaan aan de bijzondere sfeer die kenmerkend is voor het kasteel’. Liesbeth Smeels, leidinggevende van September Stoutenburg, kan niet wachten om de eerste bewoners te kunnen welkomen: ,,Ik ben enorm trots dat ik dit woonhuis mag gaan runnen. Natuurlijk niet alleen vanwege de prachtige locatie, maar bovenal vanwege de visie van September op ouderenzorg. Vanwege de kleinschaligheid kunnen we de bewoners de persoonlijke aandacht en liefde geven die ze verdienen.”

De laatste hand wordt nu aan de inrichting van het drie verdiepingen en 24 appartementen tellende woonhuis gelegd. Bij September kunnen bewoners  het leven blijven voortzetten zoals zij dat gewend zijn. Er zijn geen strakke dagschema’s. Liesbeth: ,,Naar buiten om een wandeling te maken, even fietsen of wordt iemand blij van lekker tuinieren of klussen? We hebben voldoende medewerkers om iedereen een fijne dag te bezorgen.”

Meer informatie op www.wonenbijseptember.nl.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie