Wethouder Kiel (derde van links) poseert met het G-team van hockeyvereniging MHC Leusden.
Wethouder Kiel (derde van links) poseert met het G-team van hockeyvereniging MHC Leusden. EIGEN FOTO

Wethouder Kiel traint mee met G-hockeyteam

Hockey

LEUSDEN ,,Gaan we zweten? Ja!” Met deze yell poseren de spelers en trainers van het G-hockey team van MHC Leusden met wethouder Patrick Kiel en buurtsportcoach Mirjam Hagenaar in het doel. 

Van de redactie

Elke week kijken ze uit naar de training. Dat er dit keer twee gastspelers bij zijn, heeft alles te maken met de Nationale Sportweken van NOC*NSF die in gemeente Leusden in het teken staan van passend sporten. G-hockey is één van de voorbeelden van sport voor kinderen en volwassenen die niet mee kunnen doen met het reguliere sportaanbod. 

‘TOEGANKELIJK’ Mirjam Hagenaar, buurtsportcoach passend sporten bij Lariks en aanspreekpunt van het Beweegloket stelt: ,,Sport en bewegen moeten voor iedereen toegankelijk en leuk zijn. Een beperking of een chronische aandoening hoeven dat niet in de weg te staan. Uitgangspunt is: gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet.”

In Leusden is een breed aanbod passend sporten. Voor inwoners die advies willen over welke sport of beweegactiviteit bij ze past, is er het Beweegloket. Dat deden ook de ouders van David die deze week, net als de wethouder, zijn eerste training G-hockey volgde. Stralend rent hij met zijn stick over het veld. Zijn ouders en broer langs de lijn stralen zo mogelijk nog meer: ,,David wilde zo graag met een teamsport meedoen. Hij kijkt al de hele week uit naar deze eerste trainingsavond.” 

GEWOON SPORTEN Ook wethouder Patrick Kiel geniet zichtbaar. ,,Fantastisch om te zien wat sport met de kinderen doet. De groep is divers qua leeftijd en mogelijkheden, maar dat maakt helemaal niets uit. Ze zijn meteen een team en nemen de training en het partijtje heel serieus. Het is gewoon sporten. Mooi dat we in Leusden een Beweegloket hebben waar je naartoe kan als je kind niet mee kan komen in het reguliere aanbod. En geweldig om te zien hoe de vrijwillige trainers de groep begeleiden.”

Bij MHC Leusden is er al zo’n 15 jaar een G-hockey team. Voorzitter George Spier: ,,We zijn een familieclub en proberen iedereen op passend niveau te laten sporten. Voor elk niveau en zeker voor G-hockey geldt dat enthousiaste trainers die individuele aandacht aan de kinderen geven enorm waardevol zijn.” 

HIGH-FIVE Mieke, Sander en Abby die de groep trainen, krijgen tussendoor regelmatig een high-five of knuffel van de kinderen en een mooie actie wordt samen gevierd. Binnenkort zal het team twee spelers moeten missen omdat ze verhuizen naar Friesland. Kinderen die mee willen doen met G-hockey zijn van harte welkom om het team te versterken. Een proefles kan altijd. 

Meer informatie? Neem contact op met MHCLeusden of met het Beweegloket. Via www.lariks-leusden.nl is een folder te downloaden met een overzicht van het aanbod passend sporten en de gratis proeflessen tijdens de Nationale Sportweken van 16 tot en met 25 september. De folder is ook af te halen bij Lariks in Huis van Leusden.

advertentie
advertentie