MHC Leusden Jongens O18-1, met trainer-coaches en teammanagers.
MHC Leusden Jongens O18-1, met trainer-coaches en teammanagers. G van H

Hockeyclub Leusden Jongens O18-1 plaatst zich voor Finaledag Super O18

9 juni 2023 om 12:25 Hockey

LEUSDEN Een prachtige prestatie voor hockeyclub Leusden Jongens O18-1 (voorheen bekend als jongens A1). Ze hebben zich geplaatst voor de Finaledag Super O18. Na een flinke eindsprint in de competitie is dit doel gehaald, laat MHC Leusden weten.

Ruim een maand geleden stond Leusden op de vijfde plaats in de competitie. Het kampioenschap in de poule was niet meer haalbaar. De tweede plaats wel en die geeft recht op deelname aan de landelijke finaledag. Dat doel kon alleen behaald worden door de laatste vier wedstrijden te winnen. En dat hebben deze jongens geflikt.

Op 13 mei werd gespeeld uit tegen Roomburg (Leiden). Het doel van die dag was om Roomburg nog even van het kampioenschap af te houden, en dat is gelukt: 6-3 winst. In de weken daarop werd gewonnen van HGC (Wassenaar) en van Houten. Trainer-coaches Tim Damen en Mac van den Ende hebben het team daarna optimaal voorbereid voor de laatste wedstrijd die ook nog gewonnen moest worden. En jawel, op 3 juni werd met 6-2 van Leiden gewonnen in een zinderende uitwedstrijd. ,,Dank ook aan alle supporters die vanuit Leusden naar Leiden zijn gekomen om de jongens aan te moedigen.”

Jongens O18-1 speelt op het op één na hoogste niveau in Nederland: Super O18 (voorheen bekend als Super A). Hierin bestaan vier poules van acht teams. Alleen de Landelijk Jongens O18 spelen op het allerhoogste niveau, twee poules van acht teams.

Op zaterdag 17 juni is de Finaledag Super O18 op H.C. Barendrecht. De nummers één en twee uit de vier Super O18-poules van de reguliere competitie plaatsen zich voor deze finaledag. Hiermee schaart Leusden zich bij de acht beste Super O18 teams van Nederland. En dat voor het tweede jaar op rij. ,,Dus, alle supporters, kom op zaterdag 17 juni naar Hockeyclub Barendrecht om de jongens voor de laatste keer aan te moedigen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie