Afbeelding
Provincie Utrecht

Denk mee over het nieuwe Utrechtse openbaar vervoer

3 december 2021 om 16:00 Verkeer en vervoer

UTRECHT De provincie Utrecht houdt een enquête, waarin inwoners hun wensen ten aanzien van een nieuwe aanbesteding voor het openbaar vervoer kenbaar kunnen maken. Leusden leverde de laatste jaren op dat gebied veel in waardoor met name het zuidelijk deel van de kern Leusden-Centrum en Achterveld verstoken raakten van goed busvervoer.

van de redactie

In december 2025 start een nieuwe periode voor het Utrechts openbaar vervoer. Er rijden dan overal bussen en trams met het merk U-OV en nog veel meer elektrische bussen dan nu. Want de provincie wil zo snel mogelijk schoon en stil openbaar vervoer. Het Utrechts OV is toe aan een schaalsprong, meent het provinciebestuur. Daarom denkt ‘Utrecht’ ook aan meer snelle buslijnen en misschien zelfs een ondergrondse metrotram.

ENQUÊTE De provincie Utrecht gaat op zoek naar vervoerbedrijven die voor minimaal tien jaar deze uitdaging willen aangaan. Maar voordat deze plannen definitief worden, hoort de provincie graag wat reizigers en inwoners verwachten van het toekomstig openbaar vervoer. Daarom loopt er tot 16 december een inspraakronde. Ook inwoners in uw gemeente kunnen hieraan meedoen!

Hoe? Ga daarvoor naar www.provincie-utrecht/NieuwOV en vul de enquête in.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie