Wethouder Wim Vos tijdens de opname van de promotie-video voor de corona kilo challenge.
Wethouder Wim Vos tijdens de opname van de promotie-video voor de corona kilo challenge. Daan Bleuel

Corona-kilo-challenge wil Leusdenaren in beweging brengen

23 februari 2021 om 10:57 Corona

LEUSDEN Vanaf 1 maart kunnen alle Leusdenaren, Stoutenburgers en Achtervelders gratis meedoen aan de corona- kilo-challenge: een initiatief van verschillende sport- en health-ondernemers in de gemeente om zo veel mogelijk mensen in beweging te krijgen. 

van de redactie

Sportwethouder Wim Vos draagt de actie een warm hart toe. Hij nam gisteren (maandag 22 februari) een video op, waarmee hij plaatsgenoten oproept vooral mee te gaan doen aan de actie. De video is binnenkort, via de website www.coronakilochallenge.nl, te zien. 

 GESLOTEN Veel sport-  en healthcentra zijn al geruime tijd gesloten. Dat heeft haast onvermijdelijk tot gevolg dat veel mensen door te weinig bewegen in gewicht toenemen. Daarom sloegen de Leusdense ondernemers de handen ineen en bieden ze 6 weken lang online gratis beweegprogramma’s aan. 

De Leusdense sport-  en health-ondernemers (Cindy van Oostenbrugge, Martine du Floo, Sport2000 Leusden, Omnis en Theo Meijer Sport) zeggen graag gezamenlijk iets voor Leusden te willen doen, ondanks het feit dat hun sport- en beweegcentra al weken beperkt of helemaal niet open zijn.


Eigen foto

CORONA-KILO’S ,,Meer bewegen is goed voor je lijf, je voelt je er beter door én je raakt misschien wat extra corona-kilo’s kwijt’’, zegt Martine du Floo, één van de initiatiefnemers van de challenge. ,,Iedereen kan eraan meedoen aan de challenge. We bieden verschillende sport- en beweegprogramma’s aan op verschillende niveaus, van ontspanningsoefeningen tot intensieve workouts’’, gaat Du Floo verder. ,,Daarnaast geven voedingsdeskundigen tips voor een gezond eetpatroon.” Op de speciale website geven de ondernemers regelmatig tips en bieden ze filmpjes aan om de deelnemers te ondersteunen en de actie tot een succes te maken.

Ook burgemeester Bouwmeester is erg enthousiast over het initiatief:,,Sportscholen en mensen met contactberoepen hebben het zwaar door de coronacrisis. Ik vind het dan ook heel mooi om te zien dat juist ondernemers uit deze sector elkaar hebben opgezocht en belangeloos samen een campagne op touw hebben gezet waar iedere Leusdenaar, Stoutenburger en Achtervelder aan kan meedoen. Een campagne waar iedereen hopelijk energie van krijgt. Want dat kunnen we wel gebruiken. En natuurlijk doe ik ook mee!”

THUISPORGRAMMA Hoe werkt de challenge? De challenge start op maandag 1 maart en duurt 6 weken, tot maandag 12 april. Het complete aanbod staat op www.coronakilochallenge.nl: van thuisprogramma tot sport- en beweeglessen tot tips van de deelnemende sport- en beweegcentra. ,,We hopen dat de mensen die meedoen aan het eind van de challenge hun resultaat doorgeven zodat we kunnen zien hoeveel kilo Leusden in totaal lichter is geworden’’, aldus Martine du Floo.

Wethouder Vos bindt de strijd aan met de corona-kilo's.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie