SP Tweede Kamerlid Mahir Alkaya
SP Tweede Kamerlid Mahir Alkaya SP

SP bijeenkomst 20 januari in De Bron over stijgende kosten van de energie, de marktwerking in de publieke sector en het openbaar vervoer

6 januari 2023 om 16:34 Lokaal Deel je nieuws

De SP in Leusden organiseert op vrijdag 20 januari 2022 een openbare bijeenkomst in Gebouw De Bron (Hoefijzer 18 in Leusden) over de steeds verder stijgende kosten van energie en het openbaar vervoer. SP-Kamerlid Mahir Alkaya zal aanwezig zijn om te praten over de gevolgen van marktwerking in de publieke sector, met name in het openbaar vervoer, de banken en de energie. De SP startte de volkspetitie ‘Verlaag de kosten, nationaliseer onze energie’. Deze volkspetitie is ondertussen meer dan 100.000 keer getekend. Op die manier wil de partij met zoveel mogelijk mensen druk uitoefenen om de kosten voor energie te verlagen en de energievoorziening in eigen handen te nemen. 

SP-afdelingsvoorzitter Kerim Hoejenbos: “”De bus moet terug in heel Leusden en de energierekening moet omlaag, zo simpel is het. Maar omdat het openbaar vervoer en onze energievoorziening zijn geprivatiseerd, hebben we er nu weinig tot niets meer over te zeggen. Commerciële bedrijven schrappen buslijnen en verhogen onze energierekeningen, Energiebedrijven worden lachend rijk, terwijl wij in de kou zitten. Dit moet anders. Daarom gaan we onze energie weer zelf organiseren. Dat lukt alleen als we samen de druk op het kabinet Rutte/Kaag opvoeren. Dit is daarin de volgende stap.” Met Tweede Kamerlid Mahir Alkaya wil de partij tijdens de avond in Leusden bespreken wat het verlagen van de energierekening voor de mensen zou betekenen en hoe de volkspetitie tot een nog groter succes te maken. En welke gevolgen de marktwerking heeft voor het openbaar vervoer in Leusden en onze provincie. 

De volkspetitie is een vervolg op een campagne van de SP om de kosten voor mensen te verlagen. Hiervoor demonstreerden in september al ruim 3000 mensen in Den Haag en verzamelde de partij door het hele land verhalen over de stijgende kosten.

De SP geeft aan dat Iedereen welkom is en dat de bijeenkomst gratis is te bezoeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie