Bart Brouwer tweede in eindstand NK Motorcross

17 oktober 2011 om 00:00 Sport

LEUSDEN - Zondag was de laatste wedstrijd voor het NK motorcross MX2 senioren. Al voor de wedstrijd begon, was Bart al definitief 2e in de eindstand achterJeremy de Vink uit Venray. De eerste twee wedstrijden van 2011 startte Bart bij de junioren en won beide wedstrijden, waardoor Bart uit zichzelf overging naar de snellere senioren klasse. De verwachting was een plaats bij de eerste 10 , maar dat hij dit jaar 19 keer op het podium zou staan en 2e in de eindstand zou worden had niemand verwacht. Even leek het er op dat hij nog aanspraak maakte op de titel maar concurent Vink reed alle 32 manches uit zonder een keer uit te vallen waardoor hij de terechte winnaar is maar Bart terecht zilver krijgt met een dikke gouden rand. Komend jaar promoveren de eerste drie uit de eindstand naar de nationale klasse waar ze een plaats kunnen veroveren om internationaal te kunnen crossen. In Reusel reed Bart op een testmotor van het Van de Laar racing team, en wist Bart de eerste manche zelfs als 1e te finishen met deze 144 cc Yamaha, voor De Vink en na een harde val in de tweede manche werd hij totaal 3e in Reusel en endigde keurig als tweede in de NK eindstand. Achtervelder Mike van Hoeijen reed keurig naar een 7e en 12e plaats bij de junioren en laat zien dat hij steeds beter presteert.

Zondag moest Nick Brouwer zijn op één na laatste NK wedstrijd rijden en moest met zijn geblesseerde linker knie aan de start verschijnen. Eerst werd zijn knie ingetaped en kwam er een zware kniebrace omheen , waardoor zijn kniebanden worden gespaard. Bij de start van de eerste manche vloog Nick als een raket uit de startblokken en had ruim kopstart. Dit duurde twee ronden op de loodzware baan, waarna Nick kramp kreeg in zijn onderarmen en afzakte naar de 5e plaats. Met keiharde onderarmen kwam hij van de motor waarna zijn vader de vering afstelde en Nick zijn armen masseerde. De tweede manche had Nick wederom kopstart en hield dat 3 ronden vol en maakte wat kleine foutjes op de verraderlijke baan met diepe sporen en hoge schansen. Het was een keihard gevecht bij de eerste 5 en steeds wisselden de kopgroep van plaats waarna Nick in de laatste ronde een ongelofelijke prestatie neerzette door van de 5e naar de 2e plaats te rijden en hierdoor totaal keurig 3e werd, ondanks zijn knieblessure die na de laatste wedstrijd op 30 oktober in Meijel, waarschijnlijk geopereerd word in Mill. In de tussenstand is Kevin van Houd uit Terneuzen al kampioen, met kort daarachter Florach uit Geleen, en met 23 punten daarachter Nick Brouwer, dus Nick is al verzekerd van een derde plaats maar kan zelfs nog tweede worden in Meijel.

Beiden Brouwers wederom op het podium vandaag. Beiden op het podium in de eindstand van het NK motorcross !! Beiden van verschillende moeders. Beiden in verschillende klasses. Beiden uit verschiillende plaatsen. Beiden op verschillende motors. Beiden vechtjassen met karakter !! Maar………… Samen trainen ze bij Bas Zwartjes, Samen wekelijks op het podium. Samen van een vader: Arjan Brouwer. De appel valt niet ver van de boom !!

Op 22 oktober zijn ze samen met het Arjan Brouwer Motorcrossteam, op TV in het EO programma ,,De verandering ,, op NL 2 om 17.50 uur, waarin ze les geven op de baan van MC Volgas van Ermelo. Op maandag 1 november geven Bart en Nick Brouwer een demonstratie in het programma Sparren van Evert Ten Napel en zijn dochter.