Altis

Leusdense sprintster Abigail Noruwa Nederlands kampioen

20 juni 2022 om 07:45 Atletiek

LEUSDEN Bij de Nederlandse jeugdkampioenschappen in Amsterdam afgelopen weekend zijn uitstekende prestaties geleverd door atleten uit Leusden. Zo was er goud voor sprintster Abigail Noruwa (15) op de 400 meter.

Na de kwalificatierace en halve finale op zaterdag, kwam Abigail zondag tot een tijd van 57.20 op de 400 meter en werd hiermee Nederlands kampioene onder 18 jaar. Met een formidabele eindsprint wist ze nog achterstand weg te werken en kwam nipt als winnaar over de finish in een persoonlijk record.

BRONS VAN LEUR Madelief van Leur kwam als 15-jarige uit in de leeftijdsgroep de groep onder 18 jaar en wist na drie persoonlijk records in de serie, halve finale en uiteindelijk in de finale tot brons te komen. Ook hier moest er een fotofinish uitsluitsel geven. Een uitstekende prestatie voor dit aankomende jeugdige talent uit Leusden.

De sprinttalenten komen uit voor atletiekvereniging Altis in Amersfoort. Met hun huidige prestaties benaderen ze de clubrecords van hun clubgenoot Femke Bol, die begin juli op het WK uitkomt op de 400 meter hordenloop.

PR VOOR GROENEWEG Rogier Groeneweg kwam uit op twee onderdelen in Amsterdam. Op de 400 meter strandde hij in de series met een persoonlijk record. Bij speerwerpen was de wedstrijd van hoog niveau. Alle deelnemers verbeterden hun beste prestatie en Groeneweg kwam met een persoonlijk record van ruim 6 meter tot 47.00 meter in de finale, hiermee bereikte hij de zevende plek.

Lees hier een terugblik met Abigail Noruwa en meer over haar ambities.