Het Leusdense atletiektalent Abigail Noruwa is woensdagochtend gehuldigd door sportwethouder Patrick Kiel.
Het Leusdense atletiektalent Abigail Noruwa is woensdagochtend gehuldigd door sportwethouder Patrick Kiel. Christine Schut

Atletiektalent Abigail Noruwa gehuldigd door gemeente

Atletiek

LEUSDEN Het Leusdense atletiektalent Abigail Noruwa is woensdagochtend gehuldigd door sportwethouder Patrick Kiel. In aanwezigheid van de ouders en grootouders van de 15-jarige atlete ontving ze bloemen, een welgemeende handdruk en een cadeaubon. Aanleiding is haar Nederlandse titel op de 400 meter bij de junioren tot 18 jaar. 

Eind juni haalde ze als jongste deelnemer op het NK senioren in Apeldoorn op de 200 meter de halve finales. En passant kon ze melden dat ze zondag 4 juli in Drachten het Altis-clubrecord op de 200 meter bij de dames junioren tot 18 jaar heeft afgepakt van niemand minder dan Femke Bol. 

De destijds 17-jarige Bol liep in 2017 25.18 seconden, Noruwa maakte er 25.13 van. Patrick Kiel liet weten dat Leusden trots is op haar sporttalenten en haalde onder andere de voormalige topschaatsers Carl Verheyen en Andrea Nuyt aan. ,,Zelf kom ik niet verder dan tennis op laag niveau”, bekende de bestuurder. Hij vond het leuk te horen dat haar carrière feitelijk is begonnen met de wedstrijd voor basisscholieren in Leusden. ,,Het is belangrijk dat kinderen sporten, zeker na corona. Dat is een uitdaging.”

Afbeelding
advertentie
advertentie