Ligtermoet (BC80) en Beijer (BCL). Mous (De Deel) ontbreekt op de foto.
Ligtermoet (BC80) en Beijer (BCL). Mous (De Deel) ontbreekt op de foto. Arnoud J Spaaij

Live bridge in Leusden is weer mogelijk

17 september 2021 om 15:10 Overig

LEUSDEN Drie bridgeclubs steken na de coronalockdowns de koppen bijeen en starten binnen de regels B.C. Leusden, B.C. 80 en B.C. de Deel weer op.

Peter Ligtermoet, Peter Beijer en Dick Mous bridgen met hun bridgevrienden in De Til. Normaal gesproken dan. „We kijken nu gezamenlijk wat er weer kan. Vanwege het afstand houden en aanvankelijk natuurlijk de lockdowns lag alles stil. En bridge was binnen de regels ook niet weer op te starten.”

De bridge clubs hebben verschillende oplossingen gevonden. Ligtermoet: „In De Til is met de huidige regels plek voor zeven tafels. Dat blijft een beperking.” B.C. 80 heeft daarom besloten te wachten met spelhervatting. Maar al kunnen er minder tafels staan vanwege de afstand die gehouden moet worden, het kán wel. „Ieder lid mag natuurlijk zelf kiezen. Sommige leden zullen er misschien nog niet gerust op zijn. Maar we nemen bijvoorbeeld met wisselen de eigen kaarten mee naar de volgende tafel. Zo minimaliseren risico”, zegt Beijer. Online werd er door een aantal leden nog wel gespeeld. Maar de Leusdense bridge clubs bieden aan alle soorten spelers ruimte. „Hoezeer we ook voor de gezelligheid en sfeer samenkomen, spelers die echt in de competitie spelen of op een hoger niveau spelen willen eigenlijk niks missen.”

De clubs kijken ook naar mogelijkheden overdag en er is ruimte voor nieuwe leden. „Jonge spelers - en voor ons zijn vijftigers ook al jong”, lacht Beijer, „kunnen een cursus volgen. Duurt zo’n twaalf weken. En daarna kun je natuurlijk nog doorleren.”

B.C. Leusden: https://24007.bridge.nl/
B.C. 80: https://24033.bridge.nl/
B.C. de Deel: https://24056.bridge.nl/

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in de Leusder Krant verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Arnout Wagemans u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-55780473 of a.wagemans@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie