De burgemeester liet zich niet hinderen door zijn blinkende ambtsketen.
De burgemeester liet zich niet hinderen door zijn blinkende ambtsketen. Cees Vendeville

‘40+1 jaar’-toernooi JBC De Hakhorst wordt prijzenfestijn

28 september 2021 om 07:29 Overig

LEUSDEN JBC De Hakhorst behoort tot de grootste Jeu de Boulesclubs van Nederland en werd opgericht op 25 april 1985. Alle reden om het 40-jarig jubileum vorig jaar te vieren met grootse plannen. Maar, helaas ook in dit geval werd de coronacrisis spelbreker, waardoor alle feestelijkheden moesten worden geannuleerd in aanloop naar de lockdown.

Niettemin besloot het bestuur om het jubileum (inmiddels 40 plus één jaar) dit jaar niet onopgemerkt voorbij te laten gaan door het organiseren van een ‘Verrassend Gezelligheidstoernooi’ op zaterdagmiddag 25 september. Dit keer waren er optimale omstandigheden om er een waar boulesfeest van te maken.

OPENINGSWEDSTRIJD De openingswedstrijd werd een duel in doublet van burgemeester Bouwmeester en wethouder Vos tegen clubvoorzitter Ad Kooiman en secretaris Irene Maes. De ongeveer tachtig toeschouwers waardeerden de prestaties van de gemeentelijke gezagsdragers meerdere malen met luid applaus. Op onvermijdelijke missers van beide teams werd discreet gereageerd met ingehouden geluiden van teleurstelling. De burgemeester liet zich niet hinderen door zijn blinkende ambtsketen en straalde zijn plezier in het jeu de boulesspel duidelijk uit. Dit met een soms verbeten trek om z’n mond, die aan winstwensen niets te raden overliet.

De burgemeester liet zich niet hinderen door zijn blinkende ambtsketen en straalde zijn plezier in het jeu de boulesspel duidelijk uit

De voorsprong van de clubbestuurders in de eerste werpronde was echter te groot om in te halen. Maar het ‘team B&W’ toonde duidelijk aan dat het plezier in het spel belangrijker was ervaren dan de uitslag.

Max Bremer, die in de maanden voorafgaand aan het toernooi de contacten met de gemeente had onderhouden, bedankte de sportieve verliezers voor hun bereidheid deze wedstrijd te spelen met enkele passende jubileumpresentjes. Vooral de sets mini jeu de boulesballen werden onder gelach van de toeschouwers in dank aanvaard.

In zijn korte jubileumtoespraak reageerde de burgemeester hoe zijn belangstelling voor jeu-de-boulen tijdens vakanties in Frankrijk was ontstaan. Daarom had hij al snel de plastic ballen verwisseld voor ‘echte’ stalen boules. Hij zei van plan te zijn om een keer een heel toernooi bij De Hakhorst mee te komen spelen. De club ziet daar belangstellend naar uit, want burgemeester Bouwmeester staat erom bekend te doen wat hij zegt. Na de speeches verklaarde wethouder Vos het toernooi voor geopend en konden de spelers beginnen aan de eerste van de drie geplande wedstrijden van het programma.

GROTE PRIJZENTAFEL De meeste sponsors bleken bereid en in staat om hun vorig jaar gedane toezeggingen alsnog na te komen en aan te vullen met tal van giften in natura. De grootste verrassing tijdens het feestelijke Chinese avondbuffet in de speelhal was misschien wel de grote hoeveelheid sponsorprijzen, uitgestald op maar liefst twaalf strekkende meter tafelruimte.

Hierdoor konden alle deelnemers prijzen mee naar huis nemen. De zes finalisten ontvingen een krat boodschappen van Jumbo en Dirk. Een speciale extra prijs was ter beschikking gesteld door Afas in de vorm van twee toegangskaarten voor ‘14 de musical’. Met dit prijzenfestijn werd het geslaagde ‘jubileumtoernooi 40 +1’ van JBC De Hakhorst eenonvergetelijke hoogtijdag in de clubgeschiedenis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie