Afbeelding
Harry Sanders

Loopgroep Leusden sluit trainingen af met deelname aan Vlasakkerloop

Overig

LEUSDEN Eind september startte bij Loopgroep Leusden een nieuwe startersgroep waar lopers tien weken lang op de dinsdagavond trainen om af te kunnen sluiten met een vijf kilometer loop. Elf deelnemers liepen de afgelopen maanden onder begeleiding van trainer Harry Sanders in en rondom Leusden. 

Afgelopen zondag werd als afsluiter van deze periode de 5 kilometer cross van de Vlasakkerloop, georganiseerd door A.V.Triathlon, gelopen. Een aantal hardlopers stromen door naar de trainingsavonden op woensdag en donderdag. De trainingen op woensdag en donderdag worden continue aangepast aan de geldende coronamaatregelen. Zo zijn er in voorgaande coronaperiodes alternatieve trainingen bedacht met als hoogtepunt een eigen RISK challenge waarbij heel Leusden in wijken werd verdeeld die hardlopend veroverd moesten worden. 

De trainingen werden online gedeeld met de ene week een zelf te bedenken circuittraining in de eigen buurt, intervaltrainingen in het Lockhorsterbos, een 400 meter baan werd uitgemeten in de Fokkerstraat en het parkeerdek bij het gemeentehuis en het viaduct werden gebruikt bij een hoogtetraining. Komend jaar zal er weer een nieuwe startersgroep beginnen. Informatie hierover of zelf een keer één van deze Leusdense trainingen doen? Kijk dan op www.loopgroepleusden.nl.

door Mariska Stehouwer

advertentie
advertentie