'Ongeveer tien jaar geleden werd ik na een heerlijke vakantie in Frankrijk lid van Amicale de Pétanque. Het vakantiegevoel dat ik meenam, geldt ook voor vele andere leden van onze vereniging.'
'Ongeveer tien jaar geleden werd ik na een heerlijke vakantie in Frankrijk lid van Amicale de Pétanque. Het vakantiegevoel dat ik meenam, geldt ook voor vele andere leden van onze vereniging.' Amicale de Pétanque

Jeu de boulesmaand bij Amicale de Pétanque

Overig

LEUSDEN In Den Bosch vinden dit jaar de Europese kampioenschappen jeu de boules (of pétanque) plaats van 13 juli tot en met 17 juli. Reden voor de Leusdense vereniging Amicale de Pétanque om geïnteresseerden de hele maand juli op maandagavond en woensdagmiddag gratis te laten meespelen.

,,Ongeveer tien jaar geleden werd ik na een heerlijke vakantie in Frankrijk lid van Amicale de Pétanque. Het vakantiegevoel dat ik meenam, geldt ook voor vele andere leden van onze vereniging”, legt PR-man Henk Renkers namens de vereniging uit. ,,Jeu de boules is voor mij vooral de gezelligheid en de sociale contacten voor, tijdens en na het spelen. Zeker na corona is het weer erg fijn om medespelers te ontmoeten op onze mooie accommodatie. In de zomer lekker buiten spelen, in de wintermaanden en bij slecht weer lekker binnen spelen in onze verwarmde hal.”

,,Gezond ouder worden is belangrijk en ik vind dat je daar rustig mee kan beginnen op jonge leeftijd. Jeu de boules vereist niet veel lichamelijke inspanning, maar je bent wel in beweging. En beweging houdt je gezond. Voeg daarbij de leuke sociale contacten die je opdoet en ook niet onbelangrijk de bar voor koffie, thee, frisdrank of een lekker wijntje en biertje.”

De vereniging zorgt op die beide dagen voor materiaal en deskundige begeleiding op het terrein aan de Bavoortseweg 31, op het Jan Bannink sportpark. Geïnteresseerden zijn welkom op maandagavond vanaf 19.30 uur of op woensdagmiddag vanaf 13.15 uur en kunnen vragen naar Henk Renkers. Meer informatie op www.amicaledepetanque.nl.

advertentie
advertentie