'Ja het was een hele zware pot, maar ik dacht tijdens de partij ‘Ik heb mijn kansen’, en dat bleek ook want ik won.'
'Ja het was een hele zware pot, maar ik dacht tijdens de partij ‘Ik heb mijn kansen’, en dat bleek ook want ik won.' Arnoud j Spaaij

Europees kampioen Julie Beurskens gehuldigd

27 september 2022 om 09:44 Overig

LEUSDEN In Praag werd Julie Beurskens twee weken geleden Europees kampioen judo. Een prestatie van formaat, want in de aanloop naar haar titel Europees kampioen onder 21, versloeg ze tijdens het toernooi en passant ook wereldkampioen Oslem Yildiz in de halve finale.

Arnoud J Spaaij

Natuurlijk vierde Julie Beurskens haar overwinning al op het podium in Praag. Maar afgelopen maandag werd ze tijdens haar training extra in de bloemetjes gezet. In de judozaal van Theo Meijer Sport in Leusden werd de 18-jarige Beurskens verrast door haar teamgenoten, familie en vrienden en door Theo Meijer zelf. Een kort eerbetoon van Meijer en een zeer waarderend applaus waren er voor Beurskens waarna ze ook nog eens het middelpunt werd van een feestje. 

„Een drankje en een taartje ter gelegenheid van onze Julie”, zo kondigde Meijer het aan die veel lovende woorden had voor de Amersfoortse die altijd getraind heeft bij Theo Meijer Sport. „Aanvankelijk in Amersfoort, sinds enige tijd in Leusden”, vertelt Beurskens die geboren is in Zeist, maar al vanaf haar tweede jaar in Amersfoort woont. „Vanaf m’n vierde, vijfde jaar judo ik al. Zo rond m’n vijftiende ging het zo goed dat ik ook aan echt grote toernooien ging meedoen. Ik werd onder andere vijfde op het EK onder 18. Nu naar Praag ging ik er heel open in. Niet vooraf ervan uitgaande dat ik voor het Europees kampioenschap kon gaan. Maar de eerste twee ronden won ik. Zo kwam ik goed in het toernooi.”

,,In de halve finale kwam ik tegen de Turkse Oslem Yildiz. Ze is wereldkampioen, maar ook deze pot ben ik open ingegaan. Ja het was een hele zware pot, maar ik dacht tijdens de partij ‘Ik heb mijn kansen’, en dat bleek ook want ik won”, lacht Beurskens.

Het toernooi in Praag vond plaats op één dag. „Dat kan zwaar uitpakken. Toch waren mijn partijen nog redelijk verdeeld en dat was ondanks een paar zware partijen redelijk te doen.“ In januari start het seizoen met de grote toernooien weer. Daarop richt Beurskens zich de komende maanden. De taart afgelopen maandag paste haar, ondanks haar trainingsprogramma, wel: „Af en toe moet je ook wat vieren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie