Mirjam Hagenaar buurtsportcoach van Lariks is enthousiast over de uitleenservice.
Mirjam Hagenaar buurtsportcoach van Lariks is enthousiast over de uitleenservice. Lariks Leusden

Nieuw in Leusden: sporters met fysieke beperking kunnen hulpmiddelen uitproberen

1 oktober 2022 om 13:30 Overig

LEUSDEN Voor mensen met een beperking kan het lastig zijn om een passende sport of beweegactiviteit te vinden, is de ervaring van welzijnsorganisatie Lariks. Uniek Sporten geeft persoonlijk advies en biedt via een nieuwe uitleenservice bovendien de mogelijkheid om een sporthulpmiddel uit te proberen.

,,Uniek Sporten Uitleen is meer dan alleen een sportrolstoel of handbike uitleen, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en naar wens afgesteld. Tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Zo nodig wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie.” Deze uitleenservice is gratis.

SPORTEN UITPROBEREN Er zijn vijf hulpmiddelen te leen: een allround sportrolstoel, een court sportrolstoel, een ligbike, een aankoppelbare handbike en een frame-runner. Dit sporthulpmiddel kan minimaal een week en maximaal zes maanden worden geleend. Binnen die periode kan een sporter een beeld krijgen of de sport bij hem of haar past.

Monique Kalkman van Uniek Sporten Uitleen: ,,Ook ervaart de sporter of het fysiek bij hem of haar past. Als je wilt gaan basketballen, maar je kunt die bal niet tot de hoogte gooien van de basket, dan kan ik me voorstellen dat het geen leuke sport is om te doen. Basketbal past dan niet bij jouw fysieke mogelijkheden. Kom je daar na twee maanden achter en je wil bijvoorbeeld gaan rolstoelhockeyen met een ander type rolstoel, dan is dat geen probleem bij Uniek Sporten Uitleen. Zo kun je meerdere keren een beroep doen op deze uitleenservice om te kijken wat bij jou past.”

RAPPORT MET MAATVOERING Na de uitleenperiode krijgt de gebruiker een rapport met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kan men vervolgens naar de gemeente voor het aanvragen van het juiste sporthulpmiddel.

De uitleenservice wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten in samenwerking met Welzorg, NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport. Meer informatie over Uniek Sporten Uitleen op www.unieksporten.nl/uitleen of via buurtsportcoach Mirjam Hagenaar:  m.hagenaar@lariks-leusden.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie