Leusdense schakers winnen in Veenendaal

5 november 2021 om 10:58 Sport Deel je nieuws

Na het knappe gelijke spel tegen het sterke Moira-Domtoren 2 vorige maand gingen de Leusdense schakers op donderdag 4 november naar Veenendaal om het daar op te nemen tegen Veenendaal 1. Op papier heeft Leusden het sterkere team, maar dat moet in de praktijk maar weer bewezen worden. Het werd een ruime 2 ½ - 5 ½ overwinning.

Gewonnen werd er door Paul Lindhout, Ronald Staal, Elzo van Kampen en Peter Weijgertze. Terwijl Berry Beijer, Bert Uneken en Hans Leenen remise overeenkwamen. Helaas was Dick Willigenburg de enige met een nederlaag.

Helaas heb ik gemist hoe Elzo als eerste de winst binnen haalde. Berry kwam niet in zijn spel. Zijn tegenstander had een fraaie variant in de opening en had het betere van het spel. Maar nergens werd het evenwicht verstoord. Ook de stelling bij Hans werd nergens verstoord, zodat ook daar tot remise werd besloten.

Het was Ronald die de voorsprong vergrootte. Hij offerde een pion in de opening om tegenspel te krijgen. Hij kreeg het met veel rente terug. Dick raakte een pion achter zonder compensatie en dat werd hem in het eindspel fataal.

Bert leek lange tijd beter te staan, maar kon dat niet uitbouwen, zodat remise een logische uitslag was. Peter stond ruim materiaal voor, maar liet de omstanders en zichzelf wel even schrikken toen hij zo een toren weggaf. Maar hij bleef materiaal voor en daarna maakte hij geen fout meer.

Paul was de laatste. Hij stond een pion voor en heel veel tijd op de klok. Hij wist dit voordeel fraai uit te buiten.

Op 2 december ontvangt Leusden het 2de team van De Rode Loper uit Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie