,,Het moet hier vooral gezellig zijn
,,Het moet hier vooral gezellig zijn", aldus de kersverse voorzitter van LTV Leusden. Rinus van Denderen

LTV-voorzitter Van Hunnik denkt aan nieuwbouw

20 februari 2020 om 07:30 Tennis

LEUSDEN Slechts enkele dagen is Herman van Hunnik de voorzitter van LTV Leusden en ondanks het korte tijdsbestek, kan hij beamen dat de voorzitterspet lekker zit. Hij is terecht gekomen bij een gezonde vereniging, waarbij hij in een luxepositie zit om bepaalde keuzes te maken. Zo wordt gedacht aan een nieuw clubhuis en padelbanen.

Jeroen van der Veer (@JeroenvdVeer)

Dat Van Hunnik nu voorzitter is van tennisvereniging LTV Leusden komt door het gegeven dat Paul Oude Boerrigter afscheid nam van deze functie. Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd Oude Boerrigter benoemd tot erelid en dat is volgens zijn opvolger dik verdiend. ,,Door hem kan ik verder bouwen op het succes van de vereniging. Hij heeft de club kerngezond overgedragen."

De oud-voorzitter droeg na zeven jaar het stokje over aan Van Hunnik, die al een jaar achter de schermen meekeek. Als algemeen bestuurslid kreeg de 45-jarige een kijkje in de keuken en kon op die manier klaargestoomd worden. ,,Daarnaast was ik al zo'n drie keer in de week op de vereniging, dus ik had een heel helder beeld over de LTV. Toen er een nieuwe voorzitter moest komen, was het eigenlijk een a-b-c'tje dat ik het werd."

Er wordt gedacht aan een nieuw clubhuis en padelbanenSFEERVOL Voordat Van Hunnik begint aan zijn praatje over de vereniging, wil hij alle credits geven aan Oude Boerrigter. Onder zijn leiding groeide de vereniging naar bijna negenhonderd leden en daarmee zijn ze een van de grootste tennisverenigingen van de regio. ,,En ook de gezelligste", glundert de nieuwe voorzitter. ,,Juist dat is onze kracht, denk ik. Natuurlijk willen we presteren op de baan, maar het moet hier ook vooral gezellig zijn. Iedereen, jong of oud, moet zich welkom voelen."

Dat het bij LTV Leusden zo sfeervol is, heeft ook te maken met de accommodatie. Het complex is gigantisch, maar wel overzichtelijk. ,,We hebben een groot ledenaantal, zijn gezond en de banen zijn fantastisch. Je zou bijna denken dat ik niets meer hoef te doen, hè? Zo is het echter niet, want we willen verder bouwen."

NIEUWBOUW Letterlijk én figuurlijk. Het clubhuis is inmiddels al zo'n veertig jaar oud en ondanks dat er in al die jaren meerdere keren een opknapbeurt is gegeven, lijkt hij aan vervanging toe. ,,Daarover zijn we nu aan het nadenken", bekent Van Hunnik. ,,Gaan we voor nieuwbouw of renovatie? Dat is momenteel het grootste dossier wat ik op mijn bordje heb. Bij ons heerst een beetje het gevoel dat dit het moment is om nieuwbouw te realiseren, maar het moet wel breed gedragen worden. We hebben aan de leden een 3D-ontwerp laten zien en willen naast onze hal een nieuw clubhuis realiseren." Bang dat daardoor de intieme sfeer verdwijnt, is de tennisliefhebber niet. ,,Doordat ik drie zoons heb die sporten, kom ik regelmatig in nieuwe kantines. Daar merk je dan dat het hypermodern is, maar de sfeer ontbreekt. Mochten wij nieuwbouw realiseren, moeten wij daar dus erg op letten. Want sfeer en LTV Leusden zijn één."

We spelen dan wel geen eredivisie, maar zitten wel op dat niveauBETROKKEN Zoals gezegd telt de vereniging zo'n negenhonderd leden. Een aantal waar men trots op is. Als de vraag wordt gesteld of de LTV Leusden richting de duizend wil, volgt er een 'nee'. ,,De laatste jaren hebben we er zo'n honderd leden bij gekregen en we zitten nu op een mooi aantal. Groeien hoeft wat mij betreft niet per se. Dat zou ook betekenen dat het drukker wordt en wij willen de wachttijd bij banen zo laag mogelijk houden."

Toch zet de vereniging in op de jeugd. Als tieners rond de zestien jaar zijn, merkt Van Hunnik dat ze stoppen met tennissen. ,,Vaak is tennis hun tweede sport en die vervalt als ze gaan studeren. We willen gaan bekijken hoe we daar slim mee om kunnen gaan en zorgen dat ze op een of andere manier toch betrokken blijven bij de vereniging."

PADEL De komende tijd krijgt de nieuwe voorzitter het druk, want achter de schermen is men ook bezig om te bekijken of padelbanen interessant kan zijn. Deze nieuwe vorm van tennis wint aan populariteit en ook bij LTV lijkt er interesse. ,,Het is een laagdrempelige vorm van tennis en voor iedereen toegankelijk. Natuurlijk kan ook iedereen tennissen, maar dat is iets moeilijker dan padel. Daarnaast hoef je minder te rennen, waardoor ouderen ook langer kunnen sporten. Het is dan ook zeker iets wat wij overwegen."

EREDIVISIE Het zijn volgens Van Hunnik allemaal mooie uitdagingen en daarvoor is hij ook in het bestuur gaan zitten. ,,Ik ben iemand die nogal eens wat vindt van bepaalde dingen en dan ben ik van mening dat je niet aan de zijlijn moet gaan staan. Maar begrijp mij niet verkeerd; ik ben geen voorzitter die het podium wil pakken, want ik doe dit alles zeker niet alleen. We hebben een goed bestuur, veel vrijwilligers en gedreven leden. Met z'n allen zorgen we ervoor dat het bij LTV Leusden blijft bruisen. Ik moet vooral het beleid en de structuur bewaken en kijken waar dingen beter kunnen. Want goed, dat gaat het al. Nu moeten we dat uitbreiden. We spelen hier dan wel geen eredivisie, maar zitten voor wat de rest betreft wel op dat niveau."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie