Friso Drewes maakte tegen 't Vliegdorp de 0-3.
Friso Drewes maakte tegen 't Vliegdorp de 0-3. import

Achterveld wint ook vijfde wedstijd

19 oktober 2019 om 18:28 Voetbal

ACHTERVELD Met vijftien punten uit vijf duels is Achterveld klaar voor de kraker tegen Zeist. Die ploeg is een van de grote titelfavorieten in de vierde klasse F en heeft ook nog geen punten laten liggen. Tegen het nog puntloze 't Vliegdorp duurde het een uur voordat Achterveld op voorsprong kwam. ,,We kregen genoeg kansen'', aldus Jacco Meurs. ,,Maar telkens zat het tegen. Overigens, de eerste grote kans was voor hen."

Bij een schot van afstand ging de bal via de hand van Brian Bakkenes en de lat over. Na rust kwam Achterveld nog een keer goed weg toen een treffer afgekeurd werd vanwege buitenspel. Op dat moment had Sven van Rossum de stand al op 0-1 gezet. Tien minuten voor tijd zorgde Jelle Neumann voor de 0-2, waarna Friso Drewes de eindstand op 0-3 bepaalde. ,,Het bleef lang spannend doordat wij zoveel kansen misten'', oordeelde Meurs, die meteen vooruitkeek naar de kraker van zaterdag. ,,Ik denk dat we klaar zijn voor Zeist. Iedereen is fit en gretig. Het wordt een mooie pot tussen twee voetballende ploegen.''