Rik van de Brink 0-1, Sven van Rossum 0-2

24 november 2010 om 00:00 Voetbal

UTRECHT - Achterveld is met het punt (2-2) dat de ploeg zondag overhield aan het duel tegen RUC, niet veel opgeschoten. Nog steeds zijn de Achtervelders hekkensluiter in de vierde klasse F.

In Utrecht was de formatie van trainer Jeroen Jooren wel dicht bij de winst. Na 52 minuten hadden de bezoekers een voorsprong van 0-2 opgebouwd. Op slag van rust had Rik van de Brink uit een vrije trap de score geopend: 0-1.

Zeven minuten na rust volgde nummer twee. Met een fraaie boogbal verraste Sven van Rossum de doelman van de thuisclub nadat de sluitpost door een glijpartij het leer onnodig had verspeeld: 0-2.

Tien minuten later verkleinde een Utrechter met een kopbal de achterstand: 1-2. Daarna verzuimde Achterveld de kansen te benutten waardoor een gelijkmaker in de lucht bleef hangen. En die kwam er ook. Een kwartier voor tijd vond de scheidsrechter dat Van de Brink de bal met de hand aanraakte. Met de omstreden strafschop had een speler van RUC geen probleem: 2-2.