Ongelukkig verlies Achterveld

2 november 2011 om 00:00 Voetbal

Het was het laatste wapenfeit in een ontmoeting die weinig hoogtepunten telde en maar moeizaam op gang kwam. Achterveld had vooral in de eerste helft geen vat op het trage spel van JSV. In de beginfase gebeurde er ook weinig.

ACHTERVELD - Een ongelukkig moment in de slotfase van de wedstrijd tegen JSV Nieuwegein heeft Achterveld zondag twee punten gekost. Rudy Baalman bukte plotseling toen hij de bal na een hoekschop wilde wegkoppen en verraste daarmee zijn eigen doelman Robin van Ruitenbeek. Via het lichaam van de sluitpost belandde het leer in het net van het Achterveldse doel: 1-2. door Balt Gmelig

Het eerste noemenswaardige feit op het Kerstens sportpark kon pas na een half uur worden genoteerd. De bezoekers profiteerden van onnodig balverlies in de Achterveldse gelederen. Een voorzet volgde waaruit een JSV’er met een kopbal kans zag doelman Robin van Ruitenbeek het nakijken te geven: 0-1.

Dat was een tegenvaller voor de thuisclub die de gasten tot dat openingsdoelpunt nog amper voor het doel van Van Ruitenbeek zagen verschijnen. Het antwoord van Achterveld in de eerste 45 minuten bleef achterwege.

,,Wij gingen teveel mee in het lage tempo van die gasten”, verklaarde Achterveld trainer Jeroen Jooren het matige optreden van zijn formatie in het eerste bedrijf. Met lange ballen probeerden de Achtervelders tot succes te komen. Dat mislukte omdat de aanvallers van de thuisclub niet scherp genoeg waren.

Scherp

De tweede helft was een ander verhaal. In de rust had Jooren zijn team op scherp gezet. ,,Na rust speelden wij een klasse beter”, had de oefenmeester met genoegen geconstateerd. Het tempo van de Achtervelders ging flink omhoog. Halverwege de tweede helft leverde dat ook de gelijkmaker op. Uit een hoekschop van Joey van de Brink zag Martijn Houtveen met een kopbal kans de doelman van JSV Nieuwegein te passeren: 1-1.

Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd plotseling door de scheidsrechter korte tijd gestaakt. Na enkele opmerkingen vanuit het publiek hield de arbiter het even voor gezien. ,,Hij voelde zich beledigd”, aldus Jooren. Na een oponthoud van vijf minuten werd het duel hervat.

In de slotfase moest Remco van de Berg geblesseerd het veld verlaten. De Achtervelder kwam hard in botsing met de doelman van JSV en moest de strijd voortijdig staken. Jooren kon geen vervanger het veld insturen omdat hij al drie keer had gewisseld. Een van de invallers was Dennis Blom, speler van de A1 junioren. De Achtervelder had dit seizoen al een paar invalbeurten op zijn naam staan. Jooren toonde zich tevreden over het optreden van Blom. ,,Hij deed het prima.” De invaller kon de nederlaag echter niet voorkomen. ,,Het was een middag om niet gauw te vergeten, “ was de slotconclusie van een teleurgestelde Jooren.