Janssen redt punt voor Roda-zondag

6 februari 2013 om 00:00 Voetbal

Volgens de vertrekkende trainer-coach Rene Versteeg zit Roda-zondag ‘midden in een groepsproces’. De winterstop is aangegrepen om uit het diepe wak, de eerste twaalf wedstrijden leverden slechts 8 punten op, te klauteren. Dat gebeurde met diverse individuele gesprekken, fitheidstrainingen en een nieuwe, compacte strijdwijze: 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Zondag lieten de troepen van Versteeg het nieuwe elan aan eigen publiek zien. Hoewel het voetbal zeker nog niet overhield, was de werklust voorbeeldig. ,,We hebben vandaag lijf en leden geriskeerd en alles in de strijd gegooid. Het punt is voor ons een mooie beloning”, aldus een contente Versteeg.

LEUSDEN - Diep in de blessuretijd eiste Thijs Janssen namens Roda-zondag in het duel met subtopper Abcoude de hoofdrol op. De keeper had drie knappe reflexen op een rij in huis en bezorgde de Leusdenaren daarmee een punt: 0-0. De remise was de beloning voor het nieuwe elan dat voor eigen publiek getoond was. door Edward Doelman

Waardevol

Tegenstander Abcoude had echter recht op de drie punten, zeker gezien de druk die het in de laatste 20 minuten op het doel van Roda uitoefende. Maar met name Martijn Groen en de sterk ingevallen Immanuelson Duku beten zich constant stuk op sta-in-de-weg Janssen. Hij groeide in de wedstrijd met als hoogtepunt de drie opeenvolgende saves in blessuretijd. ,,Lekker dat ik op deze manier van waarde kan zijn voor de ploeg”, aldus de man van de wedstrijd, die in de wedstrijd vaker was getest. Janssen stond en lag continu op de goede plek, op één moment na. Dat was in de 17e minuut, toen Jeroen Puttmann alleen voor Janssen opdook. De spits van Abcoude trof echter de lat.

Spelers op weg terug

Roda-zondag kon daar in negentig minuten voetbal weinig tegenover stellen. Het bleef bij twee gevaarlijke afstandsschoten, keurig verdeeld over beide helften. Tom de Ridder mikte net over, terwijl Yucel Yagli met een vlammend schot op keeper Jeffrey IJmker stuitte. Versteeg kan echter leven met het povere aanvalspel. ,,Op deze 0-0 kunnen we voortborduren”, sprak de oefenmeester uit Houten in de wetenschap dat zijn selectie op korte termijn sterker wordt. Abdulkadir Yilmaz maakte zondag al zijn comeback, terwijl Bunyamin Yilmaz, Stef Menken, Rowan van den Hurk en Stijn Tiggelman binnen afzienbare tijd ook weer beschikbaar zijn. ,,Dat zorgt ervoor dat we meer opties krijgen en ieder elkaar scherp houdt. Die luxe hebben we dit seizoen nog niet gehad”, aldus Versteeg. Roda-zondag zal dus met moraal toewerken naar het komend duel tegen concurrent OSM. Uitblinker Janssen voorop: ,,Dit is een verdiend punt. We gaan laten zien dat we ons rechtstreeks kunnen handhaven”, aldus de man van de wedstrijd.