Roda-zondag verlaat met nederlaag de 2e klasse

15 mei 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - De zondagformatie van Roda '46 is er niet geslaagd om de degradatie van zich af te spelen. De equipe van Rene Versteeg ging met 5-2 ten onder tegen het gelijknamige Roda '23, dat zich met de zege op eigen kracht veilig speelde.

Na de directe degradatie naar de 3e klasse wenste Versteeg in het laatste duel een waardig afscheid. Of dat helemaal lukte, betwijfelt de scheidende trainer. ,,We waren in de eerste helft nog met onze gedachten bij Moederdag en schoven de bal tot twee keer toe in de voeten van hun aanvallers. Daardoor gaven we twee doelpunten weg", zag Versteeg. Na de 2-0 herstelden de Leusdenaren zich, maar ondanks dat ze via de zijkanten een paar keer aardig doorkwamen, lukte het niet om echte kansen te scheppen. Roda '23 profiteerde op slag van rust: 3-0.

Na de pauze voerde de thuisploeg de score op naar 5-0, alvorens Jeremy Lindenberg en Tom de Ridder namens Roda-zondag de eer wisten te redden. De doelpunten gaven Versteeg enige voldoening. ,,We hebben in elk geval meer energie gelegd in de tweede helft." Toch blijft de degradatie een pijnpunt. ,,Voor de club, de spelers en de staf is het een uitermate teleurstellend jaar geweest."