'Ik ben supertrots en blij dat ik dit contract afgelopen vrijdag heb mogen tekenen.'
'Ik ben supertrots en blij dat ik dit contract afgelopen vrijdag heb mogen tekenen.' Ron van Dongen

Profcontract voor lokaal talent Jesse van de Haar

Voetbal

STOUTENBURG De hoogtepunten blijven zich aaneenrijgen voor Stoutenburger Jesse van de Haar. Afgelopen vrijdag debuteerde hij voor Jong FC Utrecht én tekende hij zijn allereerste profcontract. ,,Ik ben supertrots en blij”, aldus de zoon van oud-prof Hans van de Haar. Sinds zijn negende speelt hij al voor FC Utrecht, een klein deel van zijn jeugd was hij actief voor sc Hoevelaken.

Van de Haar (17) kende een verrukkelijk vorig seizoen. Bij FC Utrecht Onder-17 was hij goed voor 33 goals in 24 wedstrijden. Verder besliste hij haast eigenhandig de bekerfinale tegen aartsrivaal Ajax. Hij scoorde twee keer in de met 3-2 gewonnen tweestrijd. Nu is er dus de beloning in de vorm van zijn eerste speelminuten bij ‘Jong’ en zijn contract voor twee jaar, met een optie op een derde seizoen. 

Hij is logischerwijze vol enthousiasme als we hem vragen naar zijn reactie op alles. ,,Ik ben supertrots en blij dat ik dit contract afgelopen vrijdag heb mogen tekenen. Natuurlijk, zoiets komt niet van de ene op de andere dag en er zijn daarvoor uiteraard heus gesprekken gevoerd, maar als je dan tekent, is dat toch heel mooi. Ik heb ook best wel een goede fase.” 

Momenteel is hij bezig met de voorbereiding met zijn nieuwe team, de Onder-18. Afgelopen vrijdag was er dus al een succesje met zijn speelminuten voor Jong FC Utrecht.

EXPERIMENTEN De spits speelde mee tegen TEC, in een duel dat eindigde op een 1-1 gelijkspel. Hij richt zich in eerste instantie op de training met de jeugd, maar hoopt stiekem op meer. ,,Deze dagen hebben we met de Onder-18 een trainingskamp in Heemskerk en spelen we een oefenwedstrijd tegen Red Bull Leipzig (woensdag 3 augustus, red.). Dat is trouwens wel een bijzondere pot, want dan zijn er wat experimenten tijdens de wedstrijd, zoals bijvoorbeeld indribbelen in plaats van ingooien en nog wat meer dingen. Ik ben benieuwd.”

De naar eigen zeggen topfitte Van de Haar gaat met het jeugdteam vol voor promotie uit de tweede divisie. ,,We willen naar de hoogste klasse, de eerste divisie. Verder wil ik me onder leiding van onze trainer Kevin van Veen verder ontwikkelen en hoop ik zoveel mogelijk te scoren. En ja, dan hoop ik inderdaad op nog meer minuten bij Jong FC Utrecht.”

door Jurre Jochemsen

advertentie
advertentie