Aike de Vette kopt prachtig binnen, maar zijn doelpunt wordt wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Bram van den Heuvel

Achterveld aast op derde plek na 5-2 winst op Musketiers

19 maart 2023 om 14:22 Voetbal

Achterstand is maar vier punten

Peter Pos

ACHTERVELD In Elst liet Achterveld zich nog verrassen door Musketiers. Op eigen veld gebeurde dat niet. Bij rust was het duel eigenlijk al beslist. Na de 5-2 overwinning kan Achterveld steeds meer naar boven kijken. ,,We kunnen de nacompetitie nog steeds halen.”

Achterveld verloor dit seizoen meer wedstrijden dan het won. Toch heeft de ploeg van Jouri Melkert nog altijd uitzicht op een plek in de nacompetitie. De achterstand op HVC, de nummer drie van de ranglijst, is slechts vier punten en mogelijk levert ook de vierde plaats op de ranglijst deelname aan promotiewedstrijden op.
Het omhoog kijken kon zaterdag eigenlijk al na één helft. Via treffers van Sven van Rossum, Bas van Ruitenbeek, Joey van den Brink en opnieuw Bas van Ruitenbeek ging Achterveld met een 4-1 voorsprong de rust in. ,,We hadden nog wat goed te maken tegen Musketiers’’, vond Melkert. ,,Uit lieten we ons verrassen door hun snelheid en kwamen we niet in de duels. Nu deden we het wel goed.”
Toch ging de trainer uit Amersfoort in de rust niet voldaan achterover zitten om te genieten. ,,Nee, zeker niet. Tegen HDS gingen we ook met een 2-0 voorsprong de rust in en werd het uiteindelijk nog 2-2. Dat wilde ik nu voorkomen. Daarom moesten we scherp blijven.”
Binnen een kwartier werd het 5-1. Aike de Vette maakte met een weergaloze volley het mooiste doelpunt van de wedstijd dat telde. Eerder scoorde de middenvelder al met een fraaie duikkopbal, maar die werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.
Vooral voor Gerben van Doorn was het genieten geblazen. De 27-jarige verdediger uit Scherpenzeel is de nestor van de piepjonge verdediging die verder bestaat uit Sil Hogeboom, Finn van Ruitenbeek en Gian Voorburg. ,,Ik vind het wel leuk om veel verantwoordelijkheden te hebben achterin’’, legt de oud-speler van Valleivogels uit. ,,Eigenlijk ben ik zelf niet eens zo oud, maar de jongens om me heen zijn wel erg jong.”
,,Bij de 1-1 waren we achterin te laat, verder vond ik dat we uitstekend verdedigd hebben. Dit seizoen zijn we als ploeg erg wisselvallig. Maar toch vind ik dat we best naar boven kunnen kijken. Misschien worden we nog wel derde of vierde en halen we de nacompetitie.”

[Doelpuntenmakers: Bas van Ruitenbeek 2, Sven van Rossum, Joey van den Brink en Aike de Vette.