Jouri Melkert is bezig aan zijn tweede en laatste seizoen bij SV Achterveld.
Jouri Melkert is bezig aan zijn tweede en laatste seizoen bij SV Achterveld. SV Achterveld

Trainer Jouri Melkert verlaat Achterveld

5 december 2023 om 21:38 Voetbal

ACHTERVELD Na dit seizoen scheiden de wegen tussen SV Achterveld en Jouri Melkert. De 43-jarige trainer uit Amersfoort is bezig aan zijn tweede seizoen bij de vierdeklasser. ,,Ik was graag nog minimaal één jaar gebleven.”

Peter Pos

Het was best wel een teleurstelling voor Jouri Melkert toen hij te horen kreeg dat Achterveld zijn contract niet gaat verlengen. ,,Zelf was ik graag nog minimaal een jaar door gegaan. Ik zie namelijk dat de rek er nog wel in zit en ik denk dat ik hier ook nog genoeg kan leren’’, reageert de Amersfoorter. ,,Bovendien hebben we een talentvolle lichting bij de JO18. Een paar jongens uit die groep hebben hun debuut al gemaakt. Ik had wel willen zien hoe die jongens zich zouden ontwikkelen.”
Zo ver komt het niet. ,,Er is een enquête gehouden onder de spelers. Daaruit kwam naar voren dat Jouri een geweldig mens is, maar dat vooral de jonge spelers op technisch vlak een uitdaging missen’’, ligt voorzitter Teun Rook de beslissing toe. ,,Ik heb nog overwogen om hier niet op in te gaan en gewoon door te gaan met Jouri. Maar wij kunnen het als kleine club niet permitteren dat het halve eerste team leegloopt. Die jonge jongens moeten wel blijven. We gaan nu op zoek naar een trainer die echt boven de groep staat. Dat is de wens van de spelers. Zij moeten er mee werken.”
,,Er zijn bij Achterveld zeker jongens waar nog veel meer uit te halen valt’’, zegt Melkert. ,,Op dat sneller gaat met een strengere trainer, dat weet ik niet. Ik ben in ieder geval niet het type dat iemand openlijk afbrandt. Als ik het nodig vind om in te grijpen, dan doe ik dat liever in een persoonlijk gesprek. Bij Achterveld vond ik overigens dat het niet nodig is om je hard op te stellen. Hier staat namelijk een groep die zichzelf corrigeert.”
,,Ik ga nu verder kijken en zie wel wat er op mijn pad komt’’, zegt Melkert, die anderhalf jaar geleden overkwam van Cobu Boys uit Amersfoort, waar hij het tweede team trainde. ,,Het is mooi dat Achterveld toen bij mij terecht kwam, anders was ik gewoon doorgegaan bij Cobu Boys. Nu is de situatie anders.”
,,Een stap terugdoen is geen optie meer voor me en niets doen ook niet’’, klinkt het resoluut. ,,Ik wil me verder ontwikkelen als trainer. We gaan wel zien waar er plekjes vrijkomen en dan kijk ik wel wat er uit komt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie