Doetinchemmer Koen Bouwman van team Jumbo Vista reed de Vuelta inmiddels drie keer. Vorig jaar werd hij twaalfde in de Giro d'Italia.
Doetinchemmer Koen Bouwman van team Jumbo Vista reed de Vuelta inmiddels drie keer. Vorig jaar werd hij twaalfde in de Giro d'Italia. Epa/luca Zennaro

Subsidie van gemeente Leusden voor activiteiten rond etappe Vuelta

13 april 2022 om 13:46 Wielrennen

LEUSDEN Het wielerevenement La Vuelta Holandia vindt plaats op 19 tot 21 augustus en de tweede etappe komt op zaterdag 20 augustus door de gemeente Leusden. Dit internationale evenement biedt volgens het college van B&W de mogelijkheid om Leusden op de kaart te zetten. De gemeente wil Leusdense organisaties stimuleren en activeren om activiteiten te organiseren rondom de Vuelta en stelt daarvoor 53.000 euro beschikbaar.

Het college hoopt op een gevarieerd programma met diverse activiteiten op het gebied van cultuur, sport, gezondheid en toerisme: ,,Na de lange coronaperiode is een extra impuls welkom, zo wordt ontmoeting en verbinding door middel van deze activiteiten gestimuleerd.” Het stimuleren van een Leusdens Vuelta event draagt volgens het college ook bij aan verschillende doelstellingen van de gemeente, zoals de doelstelling ‘Leusden op de kaart’ en ‘Leusden fietsstad’.

Van het gereserveerde bedrag is 40.000 euro beschikbaar om de activiteiten te faciliteren en een budget van 13.000 euro is ‘geoormerkt’ voor de inhuur van personeel.

Het evenement moet wel vanuit de samenleving worden opgepakt, de gemeente faciliteert alleen. Het college ziet daarom het risico dat er toch niet voldoende animo is om dit op te pakken en dan zal de gemeente deze (financiële) steun ook niet verlenen. Tijdens een bijeenkomst op 9 februari bleek echter dat er initiatiefnemers zijn die activiteiten willen organiseren. ,,Het is echter mogelijk dat het enthousiasme in de loop der tijd af zal nemen. Door vanuit de gemeente met zowel capaciteit als financiële middelen bij te dragen, denken we het enthousiasme vast te kunnen houden en een mooi programma te realiseren met de samenleving.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie