Afbeelding
Archief BDU Media

Mundipharma Pharmaceuticals in top ranglijst 'beste werkplekken'

27 maart 2019 om 13:21 Nieuws

LEUSDEN Mundipharma Pharmaceuticals, aan het Leusderend 24, heeft de zevende plaats op de lijst van Best Workplaces 2019 van Nederland behaald. De lijst is samengesteld op basis van onderzoek van Great Place to Work. Wanneer een organisatie Great Place to Work Certified is, voldoet de organisatie aan de criteria op basis van de medewerkersperceptie en het werkgeversbeleid. Op basis van alle gecertificeerde organisaties zijn op 26 maart de Top Best Workplaces bekendgemaakt.

Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de antwoorden van medewerkers op een vragenlijst van 58 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid wordt een organisatie gecertificeerd. De hoogst scorende organisaties zijn erkend met de titel Best Workplace.

Bij Mundipharma Pharmaceuticals zetten ruim dertig medewerkers zich iedere dag in om het leven van patiënten te verbeteren. Onder andere door geneesmiddelen op de markt te brengen die van toegevoegde waarde kunnen zijn bij diverse ziekten en aandoeningen. ,,Bij Mundipharma beseffen we dat onze medewerkers van ontzettend grote waarde zijn. We stimuleren een werkomgeving waar individuen de mogelijkheid krijgen om een verschil te maken en samen een toekomstgerichte en inspirerende werkplek te creëren", aldus hoofd van de Nederlandse divisie Floris Bongenaar.

René Brouwers, directeur Great Place to Work Nederland: ,,Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan prestaties. Dat kunnen wij staven met 30 jaar onderzoek, want zo lang gebruiken we deze methodiek al. Wij zijn het enige onderzoek dat niet alleen vraagt naar de mening van de medewerkers, maar ook het beleid (onder andere op het gebied van ontwikkelen, werving en beloning) van de werkgevers meeweegt. "

Jaarlijks doen wereldwijd 6.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie