Bouwdorp op IJsbrekerterrein

29 juni 2011 om 00:00 Nieuws

Het jaarlijkse zomerspektakel voor de Leusdense jeugd van 6 tot en met 12 jaar vindt ook dit jaar al weer voor de zevenentwintigste maal plaats in de laatste week van de schoolvakantie. Op het parkeerterrein van de IJsbreker wacht een enorme berg sloophout dinsdagochtend op de maximaal 400 kinderen. Er wordt niet alleen getimmerd en gezaagd, dagelijks is er een gevarieerd programma met spelletjes, knutselen, de Bouwdorpbios, een tienkamp, een playbackshow en een kinderdisco. Daarnaast worden de kinderen ook nog regelmatig verrast met extra activiteiten.

LEUSDEN - Het bouwdorp voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar wordt van 8 tot en met 13 augustus gehouden bij de IJsbreker. Hier nemen circa 400 kinderen aan deel en er komen in de loop van de week nog vele honderden broertjes/zusjes ouders en andere belangstellenden op het terrein kijken. Na 27 jaar is het voor ouders en kinderen een soort ontmoetingsplek in de laatste week van de schoolvakantie. Het thema van Bouwdorp is dit jaar 'Winkelstraat'.

Via de Bouwdorpkrant worden de kinderen dagelijks geïnformeerd over het programma en het laatste Bouwdorpnieuws. Een enthousiaste groep van ruim 40 vrijwilligers staat nu al te popelen om er voor de kinderen weer een onvergetelijke week van te maken.

Van dinsdag tot en met donderdag kunnen de kinderen dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur terecht op het bouwdorp. Vrijdag is een extra lange bouwdorpdag van 10.00 uur tot 19.30 uur. Tijdens de traditionele kindermarkt (winkelstraat) op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.15 uur kan heel Leusden de hutten komen bewonderen. Vervolgens sluiten de deelnemers het Bouwdorp feestelijk af met een leuke theatervoorstelling en de prijsuitreikingen tussen 13.30 uur en 14.45 uur. Naast de prijzen voor de diverse wedstrijden en de tienkamp gaat ieder jaar weer de meeste aandacht uit naar de wisselbeker voor de mooiste hut.

Leusder Kinder trofee

Tijdens Bouwdorp zal ook de Leusder Kinder trofee uitgereikt worden. Met de Leusder Kinder Trofee verkiezing wil de gemeente Leusden kinderen meer betrekken bij wat er in Leusden gebeurt en wat zij daar zelf aan kunnen bijdragen. Iedereen die iemand kent in de leeftijd van 6 tot 12 die belangeloos iets goed heeft gedaan voor een ander, kan contact opnemen met de IJsbreker. Onder de mensen die genomineerd hebben zal ook een prijsje vallen. Meedoen met Bouwdorp is geen vereiste voor nominatie. Natuurlijk zal in het dagelijkse Bouwdorpkrantje de stand van zaken betreffende de trofee actueel gehouden worden.

Kaarten voor het Bouwdorp kosten € 20, - per stuk, en worden uitsluitend verkocht op maandag 8 augustus vanaf 10.00 uur in de IJsbreker. Per persoon worden maximaal 4 kaarten verstrekt. Tijdig aanwezig zijn is aanbevolen. Er zijn maximaal 400 kaarten beschikbaar. De afgelopen jaren was het Bouwdorp keer op keer volledig uitverkocht en ook dit jaar is het motto: op = op . Om een goed verloop van de kaartverkoop te garanderen worden er vanaf circa 9.00 uur volgnummers uitgereikt.

Voor meer informatie: De IJsbreker, Bavoortseweg 25,3833 BM Leusden. 033-4945691. Of ga naar http:// www.ijsbrekerleusden.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie